Master Health Care and Social Work (Deeltijd)

StudievormDeeltijd
TypeMaster opleidingen
LocatieEnschede
Opleidingsduur2 jaar

Gezondheidszorg en welzijn zijn dynamische werkvelden die constant onder druk staan. Daarom is er steeds meer behoefte aan professionals met een breed profiel die buiten de gebaande paden durven te denken.

De Master Health Care and Social Work is een tweejarige deeltijdopleiding. Ze leidt zorgprofessionals op die in staat zijn vanuit een breder perspectief beleids- en onderzoeksconcepten te ontwikkelen. Er stromen studenten uit verschillende beroepsdisciplines in. De diversiteit maakt het mogelijk de afzonderlijke disciplines te overstijgen en samen een inspirerend abstractieniveau te bereiken.

Na uw afstuderen bent u in het bezit van de titel Master Health Care & Social Work. U kunt binnen de zorgsector aan de slag in functies als: leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator, kwaliteitscoördinator.

De opleiding wordt verzorgd door de Academie Mens en Maatschappij en de aan deze academie verbonden lectoraten Community Care & Youth (associate lector: dr. B.M. (Margriet) Braun) en Technology, Health & Care (lector: dr. S. Ben Allouch) leveren inhoudelijke inbreng. Daarnaast wordt veel samengewerkt met het lectoraat Ouderenzorg en Palliatieve Zorg van de Academie Gezondheidszorg (lector: dr. H.M. de Vocht).

De opleiding wordt als deeltijdopleiding aangeboden, duurt twee jaar en is opgebouwd uit modules. De studiebelasting is ca 20 uur per week. Er zijn gemiddeld 2 contactdagen per maand. De opleiding beslaat in totaal 1.680 studiebelastingsuren (SBU).

De beroepspraktijk staat tijdens de opleiding centraal. U leert uw eigen ontwikkeling te sturen Er wordt op uw leervragen ingespeeld (vraaggestuurd). De opleiding voorziet in een scala aan docentrollen: behalve de rol van vakdeskundige heeft de docent ook een rol als coach en studieloopbaanbegeleider, als ontwikkelaar of als assessor

Opbouw van het programma

  • CC1: inleiding in toegepast onderzoek
  • CC2: maatschappelijke context van de praktijk van zorg & welzijn (waaronder deelname international seminar)
  • CC3: leiderschap, innovatie en kwaliteitszorg
  • CC4: Health promotion en coaching
  • CC5: onderzoeksopties
  • EC6: verdieping (= elective part)
  • De meesterproef

 

De opleiding is bestemd voor afgestudeerden in gezondheidszorg en welzijn. Vereist zijn:

  • een afgeronde en relevante hbo-opleiding;
  • twee jaar relevante werkervaring;
  • (passieve) beheersing van de Engelse taal.

Een intakegesprek maakt deel uit van de toelatingsprocedure.

Praktische info

De opleiding start jaarlijks in september en wordt gegeven bij Saxion, locatie Enschede. Er zijn ongeveer 21 contactdagen per studiejaar. De lessen vinden plaats op twee vrijdagen per maand (9.30-17.30 uur).

Een persoonlijk advies? Maak een afspraak voor een studieadvies op maat.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Jacqueline Kok, opleidingscoördinator: tel. 053 - 537 60 64, j.m.kok@saxion.nl
Daniëlle Beuvink, secretariaat: tel. 053 - 537 67 23, d.beuvink@saxion.nl

Als afgestudeerde bent u in staat beleid te ontwikkelen en daarbij onafhankelijk, kritisch en overstijgend te denken. U vervult een brugfunctie tussen theorie en praktijk. U vernieuwt en implementeert vernieuwingen en bent in staat om op wetenschappelijk verantwoorde wijze bestuurlijke en strategische vraagstukken in kaart te brengen en oplossingsstrategieën te bedenken.

Na uw afstuderen bent u in het bezit van de titel Master Health Care & Social Work. U kunt binnen de zorgsector aan de slag in functies als: leidinggevende, manager, beleidsmedewerker, onderzoeker, innovator, kwaliteitscoördinator.

Het wettelijk collegegeld is voor het studiejaar 2015-2016 vastgesteld op € 1.951,-