Jongen leunt tegen oranje muur en lacht naar camera

Open dagen: Vastgoedkunde

Wil jij alles weten over deze opleiding? Neem hier alvast een kijkje bij de open dag van Vastgoedkunde. Check de veelgestelde vragen, duik in de ervaringen van onze studenten en lees hoe je je kunt aanmelden voor de (online) open dagen!

Hoe werkt het?

Volg een of meerdere opleidingsvoorlichtingen, stel al jouw vragen aan onze docenten en studenten en kom sfeerproeven tijdens de open dagen.

Je vindt hier alle informatie over studiekeuze om jou op weg te helpen.

Meisje met rood shirt staat voor bakstenen muur en kijkt naar camera

Check de data en kies jouw open dag!

Aanmelden
plantenwand

Onbewust was ik al vroeg met Vastgoed en Makelaardij bezig: bouwen met Lego en huizen ontwerpen bij Techniek op de middelbare school.

Lees de ervaring Alle ervaringen

Veelgestelde vragen over Vastgoedkunde

Onze studenten stromen uit in een brede variatie aan vastgoedgerelateerde functies. Denk hierbij aan projectontwikkelaars, vastgoedmanagers, bedrijfs- of woningmakelaars, vastgoedadviseurs, beleggers of medewerkers bij overheden, woningcorporaties of banken.

Vastgoedkunde is geen opleiding die alleen gericht is op de makelaardij, maar een opleiding waarbij alle facetten van de vastgoedcyclus aan bod komen. Mede dankzij de gelijkwaardigheidsverklaring van VastgoedCert is het wel een uitstekende voorbereiding op een carrière in de makelaardij.

Tijdens het eerste jaar volg je vakken als bouwkunde, inleiding recht, marketing, rekenkundige analyse en inleiding onderzoek. Daarnaast ga je elk kwartiel in groepen aan de slag met de praktijkopdrachten Oriëntatie Woningmarkt, Businessplan Huisvesting, Locatieontwikkeling en Businessplan Commercieel Vastgoed.

Jaar twee is qua structuur vergelijkbaar met het eerste jaar, maar dan met vakken als bestuurs- en privaatrecht, corporate real estate management, taxatieleer, vastgoedmanagement en bedrijfseconomische analyse. In jaar drie ga je op stage en volg je een minor (of loop je een tweede stage) en in jaar vier doe je twee meesterproeven, om vervolgens af te studeren.

De projecten betreffen opdrachten waarin studenten in groepsverband gezamenlijk aan een casus werken. Opdrachtgevers hierin zijn daadwerkelijke marktpartijen die met een vastgoedgerelateerd vraagstuk zitten. Je kan hierbij denken aan een gemeente die een binnenstedelijk gebied wil herontwikkelen, een belegger die een winkelcentrum beter wil laten presteren of een projectontwikkelaar die een bouwkavel wil ontwikkelen. Studenten worden gedurende een kwartiel begeleid door een docent, volgen workshops en krijgen input van de opdrachtgever. Tenslotte zal het eindproduct gepresenteerd en verdedigd worden aan de opdrachtgever. Samenwerking is hierin erg belangrijk!

studieverenigingen 1.Jpeg

Studieverenigingen

Zin om jouw studiegenoten beter te leren kennen? Bekijk dan de studievereniging die hoort bij jouw opleiding en meld je aan voor interessante activiteiten en gezellige feestjes!
Bekijk studieverenigingen

Video's: studeren bij Saxion

Contact opnemen?

We proberen je vragen direct te beantwoorden. Of we brengen je in contact met iemand binnen Saxion die jou verder kan helpen.