Collegegeld

Voor het volgen van een opleiding in het hoger onderwijs ben je collegegeld verschuldigd. Voor een opleiding moet je wettelijk of instellingscollegegeld betalen. Als je voldoet aan bepaalde de eisen die het ministerie van OC&W heeft gesteld, betaal je wettelijk collegegeld. Als je niet aan een van de eisen voldoet, betaal je instellingscollegegeld. Welk collegegeld je moet voldoen is dus afhankelijk van je persoonlijk situatie.

Wil je meer informatie over de hoogte van het collegegeld dat je moet betalen? Klik dan in het menu links op Collegegeldtarieven.

Wil je meer informatie over de wijze waarop je bij Saxion het collegegeld kunt betalen? Klik dan in het menu links op Collegegeldbetaling.

Ga je een technische studie volgen? Lees dan meer informatie over de Sanderinkbeurs en kijk of je in aanmerking komt.
 

NIEUWS: Eerste inning collegegeld rond 25 september

In tegenstelling tot voorgaande jaren incasseert Saxion geen collegegeld in de maand augustus. Saxion zal het collegegeld rond 25 september van je rekening afschrijven. Dit gebeurt zowel voor studenten die het collegegeld in termijnen betalen als voor studenten die het totale bedrag in één keer laten afschrijven. Zorg omstreeks 25 september voor voldoende saldo op je bankrekening.

 

Deze pagina delen