Van mbo naar hbo


Je droombaan is dichterbij dan je zelf denkt

Reden genoeg om na je mbo-studie te kiezen voor een hbo-studie. Ontdek wat jouw talenten zijn. Met een hbo-diploma op zak heb je meer carrièremogelijkheden en betere kansen op de arbeidsmarkt. In je toekomstige functie ga je niet alleen uitvoerend, maar ook adviserend of als manager aan het werk. Je kunt doorgroeien naar een leidinggevende, coördinerende of beleidsmatige functie.

Steyn Vleerbos student Werktuigbouwkunde

Steyn volgt een speciaal traject waardoor hij in 7 jaar zijn mbo-en hbo-diploma kan halen. Op het ROC volgde hij extra lessen wiskunde en natuurkunde. De overstap naar zijn hbo-opleiding verliep dan ook soepel.
"Ook heb ik op het mbo voor het profiel 'Ontwerpen en Construeren' gekozen omdat dit beter aansloot op de Saxion-opleiding. Ik heb het eerste jaar bijna afgerond en het gaat prima. Wat je in het hbo nodig hebt is een goede motivatie. Je moet echt weten waar je het voor doet, anders kom je niet door die stapel huiswerk heen. Het grootste verschil tussen mbo en hbo is de hoeveelheid lesstof en het hogere tempo. Maar ik heb daar nog geen problemen mee gehad."

Een opleiding kiezen

Wat wil ik? Wat kan ik? Hoe kies je een studie die bij je past? Dat is geen gemakkelijke klus. De keuze voor een opleiding of beroep is van invloed op de rest van je leven. Dat wil je goed doen. Saxion helpt je hier graag bij. Saxion biedt aankomende studenten begeleiding in het maken van een studiekeuze. Je kunt bijvoorbeeld een open dag bezoeken, een proeflessendag volgen of een dagje meelopen.

Sommige opleidingen bieden verkorte trajecten aan voor mbo'ers. Kijk voor meer informatie hierover bij de opleiding van jouw keuze.

Zoek je extra steun bij je studiekeuze?
Saxion bied je studiekeuzebegeleiding op maat, het Saxion Oriëntatieproject en de Masterclass Studiekeuze

Deze pagina delen