Methodisch werken - interventies

  • Code

    L.29580

  • Studiebelastingsuren

    25

  • Taal

    nl-NL

  • Kwartiel van uitvoering

    2, 3, 4

Als student leer je in de lessen om een interventie te ontwerpen en/of een bestaande interventie te kiezen voor de primaire leefomgeving, het netwerk en/of gemeenschap op basis van een probleemanalyse en de theorie. Het onderwijs bestaat grotendeels uit ervaringsgerichte werkvormen, waarin je ondervindt hoe je aandacht kunt hebben voor de aansluiting bij de doelen, de doelgroep en het probleem om zo te komen tot een passend interventieaanbod. Bovendien heeft ook het komen tot creatieve en innovatieve oplossingen binnen dit proces een centrale plek in deze leereenheid.

Competenties

  • Kwalificatie 1: Actief openstellen en signaleren
  • Kwalificatie 2: Bevorderen van sociaal functioneren in en van de primaire leefomgeving
  • Kwalificatie 3: Bevorderen van sociaal functioneren van mensen in hun netwerken
  • Kwalificatie 4: Bevorderen van sociaal functioneren in en van gemeenschappen
  • Kwalificatie 5: Effectief en efficiĆ«nt werken
  • Kwalificatie 6: Samenwerken
  • Kwalificatie 7: Actief en ondernemend werken
  • Kwalificatie 10: Kritisch en ethisch reflecteren

Leerdoelen

1CO1 Op basis van een analyse rondom verschillende factoren m.b.t. welzijn, kun je verantwoord verbetervoorstellen doen om het welzijn te versterken.

1CO3 Je kunt onderbouwen welke methodieken/werkwijzen op welke manier kunnen bijdragen aan het bevorderen van het welzijn van individuen.

1CT2 Je bent in staat om conflicthantering toe te passen.

2CK2 Je hebt kennis van (creatieve) methodieken/werkwijzen die het sociaal functioneren van de primaire leefomgeving kunnen bevorderen.

2CL1 Je kunt je methodisch handelen m.b.t. de primaire leefomgeving vanuit je rol als social worker verantwoorden.

2CO2 Je bent in staat om in afstemming met de primaire leefomgeving, onderbouwde verbetervoorstellen te doen om het sociaal functioneren van de primaire leefomgeving te bevorderen.

2CO3 Je kunt onderbouwen welke methodieken/werkwijzen op welke manier kunnen bijdragen aan het bevorderen van het welzijn binnen de primaire leefomgeving.

2CT1 Je bent in staat om onder begeleiding de methodische cyclus toe te passen ten behoeve van het bevorderen van het sociaal functioneren van de primaire leefomgeving.

2CT3 Je bent in staat om een plan van aanpak onder begeleiding op te stellen waarin je benoemt hoe het sociaal functioneren binnen de primaire leefomgeving bevorderd kan worden.

2CT4 Je bent in staat om een keuze te maken m.b.t tot de inzet van methodieken en werkwijzen binnen de primaire leefomgeving.

3CC2 Je kunt je communicatiestijlen binnen netwerken (digitaal en face to face) aanpassen aan de fasen van de methodische cyclus.

3CK2 Je hebt kennis van (creatieve) netwerkversterkende methodieken/werkwijzen die het sociaal functioneren van netwerken kunnen bevorderen.

3CL1 Je kunt je methodisch handelen m.b.t. netwerken vanuit je rol als social worker verantwoorden.

3CO3 Je kunt onderbouwen welke methodieken/werkwijzen op welke manier kunnen bijdragen aan het bevorderen van het welzijn van netwerken.

3CT1 Je bent in staat om onder begeleiding de methodische cyclus toe te passen ten behoeve van het bevorderen van het sociaal functioneren van netwerken.

3CT3 Je bent in staat om onder begeleiding een plan van aanpak op te stellen waarin je benoemt hoe op een creatieve en/of innovatieve wijze het sociaal functioneren bevordert kan worden. 

3CT4 Je bent in staat om een keuze te maken m.b.t tot de inzet van methodieken en werkwijzen binnen netwerken.

4CK3 Je hebt kennis van (creatieve) netwerkversterkende methodieken/werkwijzen die het sociaal functioneren van gemeenschappen kunnen bevorderen.

4CL1 Je kunt je methodisch handelen m.b.t. werken in gemeenschappen vanuit je rol als sociaal werker verantwoorden.

4CO3 Je kunt onderbouwen welke methodieken/werkwijzen op welke manier kunnen bijdragen aan het bevorderen van het welzijn van gemeenschappen.

4CT1 Je bent in staat om onder begeleiding de methodische cyclus toe te passen ten behoeve van het bevorderen van het sociaal functioneren van gemeenschappen.

4CT3 Je bent in staat om een plan van aanpak onder begeleiding op te stellen waarin je benoemt hoe het sociaal functioneren binnen gemeenschappen bevorderd kan worden.

4CT4 Je bent in staat om een keuze te maken m.b.t tot de inzet van methodieken en werkwijzen binnen gemeenschappen.

Werkvorm