Doorstroom cursussen

Als hbo-student kun je met een afgeronde hbo opleiding doorstromen naar een universitaire masteropleiding. Een goed startpunt om je te oriƫnteren op de mogelijkheden die er voor jou zijn kun je vinden via de link aan de rechterkant.

In het kader van de samenwerking tussen Saxion en de UT zijn er afspraken gemaakt over de doorstroom van Saxionstudenten naar UT-masteropleidingen tijdens de hbo opleiding in de vorm van doorstroomminoren. Meer informatie over het doorstromen naar de UT vind je in de folder rechts.

Voorlichting met minor naar master

Op dinsdag 12 februari 2013 van 18.30 - 20.00 uur organiseert Saxion een voorlichtingsavond voor studenten van Saxion die zich willen laten informeren over doorstromen naar de UT.

Wat je moet weten over doorstromen naar de universiteit

 • Voor veel masteropleidingen geldt dat je een premaster programma moet volgen voordat je met de master kan starten.
 • Je toegangsmogelijkheden voor de master opleidingen zijn afhankelijk van je hbo diploma. Vaak worden aanvullende eisen gesteld voor Engels en wiskunde.
 • Twee keer per jaar zijn er informatieavonden bij Saxion (september en februari) in samenwerking met de UT. Deze bijeenkomsten worden aangekondigd op sax.nu.
 • Voor de UT geldt: per doorstroomminor kunnen de toelatingseisen verschillen. Kijk voor informatie over jouw doorstroomminor op de website van de UT. Voor een aantal Saxion opleidingen gelden vrijstellingen zie hiervoor de moduulbeschrijving.

Saxion biedt haar studenten cursussen Engels en wiskunde (voor technische of niet-technische opleidingen) aan. Met het behalen van deze cursussen kun je voldoen aan de toelatingseisen van de UT (een uitdraai van je cijferlijst waarop de betreffende cursussen staan is voldoende). De cursussen kun je ook gebruiken om beter voorbereid te zijn op je vervolgstudie of je voor te bereiden op toelatingsexamens van andere universiteiten. 

De cursussen starten in week 11 (vanaf 11 maart) 2013.
De cursus Engels in Deventer en Enschede vinden plaats op dinsdagavond.
Wiskunde niet-technisch is op woensdagavond en technische wiskunde is op donderdagavond.

Meer informatie over de cursussen vind je in de loop van het studiejaar 2012-2013 op mijnsaxion.nl.

Wat je moet weten over de cursussen

 • De cursussen zijn alleen toegankelijk voor studenten van Saxion
 • De cursussen starten twee maal per jaar (oktober en maart)
 • De cursus bestaat uit 10 wekelijkse bijeenkomsten en wordt afgerond met een toets. Indien nodig kun je een herkansing doen
 • Aanmelden voor de cursus en voor de toetsen verloopt via Bison (zie instructiekaart rechts)
 • Er zijn geen kosten verbonden aan deelname (alleen kosten voor studiemateriaal)
 • Als je zowel Engels als wiskunde moet of wilt doen, overweeg dan bv in het 1e semester van je 2e jaar Engels te doen en wiskunde in het 2e semester. Je mag echter maximaal 2 keer aan dezelfde cursus deelnemen. Je hebt dan dus in totaal 4 toetskansen
 • Aanwezigheid bij de cursus is verplicht
 • Je moet de cursus met goed gevolg afronden om tot de doorstroomminor te worden toegelaten
 • Reken per cursus op 80 tot 100 studiebelastingsuren

Meer informatie

Voor meer informatie over de cursussen kun je mailen naar: doorstroom@saxion.nl of kijk op Doorstroommatrix

 

 

Deze pagina delen