Saxion Afstudeerprijs gewonnen door Fysiotherapie-studente

31.08.2016

Op 30 augustus zijn traditiegetrouw de Saxion afstudeerprijzen uitgereikt tijdens de opening van het hogeschooljaar 2016 - 2017 in Deventer. In totaal werden 21 afstudeerwerkstukken aan de interne- en externe jury voorgelegd.

Saxion Afstudeerprijs gewonnen door Fysiotherapie-studente

De jury, onder voorzitterschap van Dr. W.J. de Blok, complimenteert Saxion met de kwaliteit van de ingezonden afstudeeropdrachten. Ze is van mening dat de balans tussen onderzoek, opzet, analyse en uitvoerbare adviezen steeds beter in evenwicht is. Daarnaast worden de kwalitatieve verschillen steeds kleiner. Er is sprake van een brede, constant hoge kwaliteit.

De winnaar van de Saxion Afstudeerprijs 2016 en een geldbedrag van €1.500 is Sarah Kerklaan, afgestudeerd bij de opleiding Fysiotherapie en woonachtig in Nijverdal. Ze heeft een werkbelastingonderzoek bij de TKF (Twentse Kabel Fabriek) in Haaksbergen gedaan en heeft de fysieke en psychosociale risicofactoren bij (vlecht) machinevoerders onderzocht.
Haar belangrijkste adviezen richten zich op verbetering van de werkhouding en werkomgeving door training, coaching en technische aanpassingen. De psychosociale factoren taakeisen, veelzijdigheid en regelmogelijkheden zijn hierin meegenomen. De jury schrijft in haar rapport: “Goed onderzoek, zeer bruikbare resultaten en een bijzondere zelfkritische en reflectieve houding”.

De tweede prijs werd gewonnen door Ruben Tempel, student Commerciële Economie, die daarmee een cheque van €1.000 ontving.
Deze student Commerciële Economie, die ook het Honours programma volgde, heeft na een stage in Engeland bij hetzelfde bedrijf onderzoek gedaan naar het mogelijk maken van opslag van duurzame energie in de vorm van waterstof vanuit financieel en technisch opzicht. Dit is met name interessant op dagen dat zonnepanelen geen energie leveren.

De derde prijs was voor Maria Sarkis Azkanaz van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Zij ontving €700.
Haar onderzoek had als doel het effect van chromosomale instabiliteit op celdeling in tumoren met een afwijkend chromosoom-aantal na te gaan. Maria heeft deelgenomen aan een onderzoeksgroep van het UMCG.
De jury merkt op: ”Maria is Iraakse en een absoluut rolmodel voor vluchtelingen. Na 5 jaar in Nederland heeft ze een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en ze heeft in 3 jaar haar HBO diploma gehaald”.

>> Meer informatie over de Saxion Afstudeerprijs