Pioneers in Health Care vouchers 2017 uitgereikt aan Saxion-lectoren

27.11.2017

Dinsdag 21 november reikte het ‘Pioneers in Health Care’ (PIHC) Innovatiefonds 11 vouchers uit van elk 50.000 euro. Bij vier van de 11 initiatieven waren de lectoren Somaya Ben Allouch, Cas Damen, Ger Brinks en Wouter Teeuw betrokken.

Afbeelding van alle winnaars Pioneers in Health Care vouchers 2017

De vouchers worden uitgereikt om initiatieven gericht op het stimuleren van samenwerking tussen organisaties in de regio op het gebied van de zorg en medische technologie te stimuleren. De winnende initiatieven draaien om het verbeteren van de zorg voor patiënten met inzet van nieuwe technologie. Het is de vierde keer dat de vouchers zijn uitgereikt door het fonds, dat gevormd wordt door de Universiteit Twente, Medisch Spectrum Twente, Ziekenhuisgroep Twente, Deventer Ziekenhuis, Hogeschool Saxion en Menzis.

Nieuwkomer Saxion

De uitreiking had dit jaar een extra feestelijk tintje omdat het Deventer Ziekenhuis en Hogeschool Saxion ook tot het innovatiefonds zijn toegetreden. Rients Jorna, directeur Academie Gezondheidszorg aan Hogeschool Saxion: “Pionieren betekent voor mij spannende samenwerking opzoeken om ‘smart solutions’ te vinden voor vraagstukken uit de praktijk. Zo komen we samen tot innovatie: werkveld en hoger onderwijs en onderzoek. Vanuit Saxion dragen we graag bij vanuit expertises als life sciences, creatieve technologie en health care.”

Lectoraten

Somaya Ben Allouch >> Technology, Health & Care
Cas Damen               >> Nanotechnology
Ger Brinks                >> Smart Functional Materials