branche techniek

Techniek ontwikkelt zich voortdurend en verandert de wereld in een rap tempo. Techniek is overal. Van je smartphone tot de ruimtevaart. In industrie en defensie, in zakelijke panden en in woningen. Van grote machines tot aan minuscule toepassingen en in duurzame energiewinning uit windmolens en zonnepanelen

Bij Hogeschool Saxion hebben wij voor de dynamische wereld van techniek diverse opleidingen ontwikkeld. Samen met jou en je team of afdeling bespreken we wat er nodig is aan scholing en in welke vorm. Ook specifieke maattrajecten zijn hierbij mogelijk. We werken voortdurend aan ontwikkeling en zo zorgen we er samen voor dat iedereen klaar is en blijft voor de fascinerende toekomst van de techniek.
 

Thema's

Industriële automatisering wordt veel toegepast binnen de industriële branche. Het wordt gebruikt om processen te automatiseren met behulp van machines en software om uiteindelijk de productie te optimaliseren. Daarnaast kan het ook toegepast worden om werknemers bij hun werkzaamheden te ondersteunen.

Het proces wordt geoptimaliseerd doordat de automatisering het mogelijk maakt om alles vast te leggen. Wanneer een machine draait, hoeveel hij per uur produceert, wanneer hij stilstaat of wanneer hij minder produceert dan gewenst. Saxion heeft speciaal voor deze industrie een divers en passend aanbod ontwikkeld.

Industriële automatisering.jpg

Smart industry is de combinatie van de nieuwste productietechnologie en software gekoppeld aan de mogelijkheden van de communicatietechnologie. Het biedt bedrijven de kans om het productieproces te optimaliseren en slimme en gepersonaliseerde producten te ontwikkelen.

Door de inzet van digitale en technologische innovaties kan de duurzaamheid worden vergroot en is je bedrijf klaar voor de toekomst. Dit kun je niet los zien van de toekomstbestendige omgeving, infrastructuur en smart buildings. Saxion heeft een groot en passend aanbod ontwikkeld specifiek voor deze markt.

Smart Industry.jpg

Data science ofwel de datawetenschap gebruikt wetenschappelijke methoden, processen en systemen om zo meer kennis en inzichten te verkrijgen uit diverse data. Zo kun je bijvoorbeeld op basis van gebruikersgedrag-data passende aanbevelingen doen.

Het maakt daarbij gebruik van technieken en theorieën uit de wiskunde, statistiek, informatiekunde en computerwetenschappen. Zaken als bijvoorbeeld classificatie, cluster-analyse, datamining, databases en visualisatie zijn hierbij van belang. Saxion heeft een groot en passend aanbod ontwikkeld voor data science.

Data Science.jpg

Bekijk ons volledige aanbod

Klik hier

Maatwerk

Onderwijs maken we niet alleen. Als opdrachtgever heb je een opleidingsvraag en die staat centraal. Ons deeltijd onderwijs maken we dan ook in samenspraak met bedrijven en organisaties. Heb je als bedrijf speciale wensen? We stellen graag samen met jou een programma op.

Interesse in een maatwerk traject?

Meer informatie
BSK_1023x681.jpg

Saxion als innovatiepartner

De wereld om ons heen is constant in beweging. Onderzoekers, docenten en studenten bij Saxion werken aan de slimme wereld van morgen. Jij toch ook? Wij helpen je met het stellen van de juiste vragen én gaan samen op zoek naar de juiste antwoorden. Innoveer je met ons mee?

Lees meer
Drone show technology

Nieuws