GEW2019.jpg

Van 18 – 22 november vindt de Global Entrepreneurship Week (GEW) plaats. In meer dan 140 landen staat de derde week van november in het teken van ondernemerschap. Bedoeld om een verbinding te leggen tussen ondernemende jonge studenten, onderwijs, overheid en ondernemers.

GEW Nederland wil jonge mensen stimuleren economisch zelfstandig te zijn, door te investeren in educatieve projecten en ondernemerschap. Dat is de missie, dat is waar de GEW landelijk voor staat.

Ondernemerschap is belangrijk voor Saxion. Saxion wil immers ondernemend gedrag in het algemeen en ondernemerschap in het bijzonder stimuleren bij studenten en medewerkers. Samen met ondernemers, overheid en partners bieden we tijdens de GEW een mooi programma aan onze studenten, medewerkers en alumni.

Alle activiteiten die we deze week aanbieden zijn kosteloos voor alle deelnemers.

Global Entrepreneurship Week

Dag van de Ondernemer - Enschede

Je oriënteren, je ideeën delen, je plannen toetsen, antwoord op je vragen krijgen en tips en adviezen ontvangen van ervaren ondernemers. Voor al deze dingen kun je op vrijdag 15 november terecht bij de Dag van de Ondernemer - Enschede. En dat dan ook nog eens bij jou in de buurt, in Enschede. Met allerlei enthousiaste netwerken uit jouw regio. Laat je inspireren tijdens de werksessies en workshops en ga netwerken. Dit is hét moment om een volgende stap te zetten met jouw (plannen voor je) eigen bedrijf. Het kost je niks dan tijd. Dus kom, zet die stap en meld je aan!

Welke starter ben jij? Nog oriënterend, net begonnen of heb je al een mooie groeiende start-up onderneming? In welke fase je ook zit, dit event in Enschede zit boordevol met kennis, inspiratie, ondernemersverhalen en netwerkmogelijkheden binnen iedere fase van het jonge ondernemerschap. Herken jij jezelf in onderstaande greep van voorbeelden waar je als startende en groeiende ondernemer mee te maken krijgt? Meld je dan ook gratis aan voor dit event!

Meer informatie
DvdO-Enschede.png

Dag van de Ondernemer - Deventer

Op de Dag van de Ondernemer in Deventer openen het Ondernemershuis, MKB Deventer en gemeente Deventer het Ondernemersplein én geven we startende en gevestigde ondernemers een inspirerende en gezellige middag.

Je bedrijf in de spotlight
Een middag waarin volop mogelijkheid is om te netwerken, kennis en informatie op te halen en jouw bedrijf onder de aandacht te brengen. Dit doen we door o.a. een informele markt te organiseren waar partners en ambassadeurs van het Ondernemershuis staan en je terecht kunt met al je vragen rondom ondernemerschap. Bovendien kun je deelnemen aan inhoudelijke workshops.

Meer informatie
Logo GEW NL.png

Introductie Masterclass Ondernemerschapsonderwijs

Heb jij een innovatief of vernieuwend idee voor jouw onderwijs? Of zou jij jouw onderwijs aantrekkelijker en leuker willen maken? Ga er mee aan de slag tijdens de masterclassess Innovatief Ondernemend Onderwijs. Speciaal voor docenten die werkzaam zijn in het HBO en MBO bieden Saxion en ROC van Twente een serie masterclassess aan om hiermee direct in de praktijk aan de slag te gaan! Hierbij krijg je ondersteuning en feedback van experts uit het vakgebied. Je wordt lid van de community Innovatief Ondernemend Onderwijs, met toegang tot aantrekkelijke events en materialen, een inspirerend en ondernemend netwerk en onderwijsactiviteiten binnen Saxion en ROC van Twente. Tijdens deze introductie kom je erachter of dit iets voor jou is!

Meer informatie

Train-de-trainer Businesslab

Sinds kort is BusinessModelLab.nl van het lectoraat Businessmodellen officieel in de lucht! Een groot aantal strategische en businessmodeltools staan hier tot jouw beschikking. Daarnaast inspiratie in de vorm van verhalen van studenten over hun businessmodel opdracht, verhalen van bedrijven over hun businessmodel innovatie en inspirerende bijdragen vanuit businessmodel onderzoek.

Meerdere opleidingen binnen Saxion maken al gebruik van het lab. Het is ook zeer geschikt voor technische opleidingen en collega’s die willen exploreren hoe ze technische innovaties beter kunnen vertalen naar aansprekende concepten en naar de markt kunnen brengen.  Maak kennis met businessmodel experts binnen Saxion die al aangesloten zijn bij het Saxion Business Model Lab netwerk. Ook iets voor jou?

Nu is het tijd voor de volgende stap. Een train-de-trainer sessie met de ontwikkelaars van het platform. Om meer te leren over het platform en over de inzet van de tools. Zodat je deze in het onderwijs, in opdrachten met en voor studenten, werkveld en in onderzoek kunt gebruiken. Wat is er beschikbaar? Wat zijn ‘best practices’ rondom de inzet van tools? Welke ondersteunende materialen hebben we, fysiek en digitaal? Deze vragen en hands-on ervaring met de tools en de templates komen aan bod in de sessie. Ook hoe je bij kunt dragen aan het platform. Zien we jou op maandag 18 november van 13.00-16.00 in het Ketelhuis Deventer?

Aanmelden via businessmodels@saxion.nl
Voor meer informatie neem contact op met Timber Haaker (lector Businessmodellen) via t.i.haaker@saxion.nl

Meer informatie
Business Modellen Lab.jpg

Social Impact Day

Social Impact Day Twente vindt plaats op 19 november 2019 in Metropool Hengelo van 14:30 - 21:30. Naast keynote-sprekers en workshops zijn er deze dag tal van andere verrassende momenten die inspireren, uitdagen en jou helpen betekenisvoller én succesvoller te worden. Na afloop zijn al je frisse ideeën te delen op de netwerkborrel.

Social Impact Day Twente wordt georganiseerd om ondernemers uit de regio te laten zien hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

We bieden een afwisselend programma om ondernemers en beleidsmakers te inspireren, te leren en te faciliteren om (nog) meer social impact te realiseren. Met dit evenement zetten we Twente op de kaart als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement. We laten zien wat de kansen zijn voor ondernemers en bieden concrete handvatten om deze te grijpen. Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Meer informatie
Social Impact Day.jpg

Pitch & Match

Heb je een geweldig idee of eigen bedrijf maar zoek je nog een match? Bijvoorbeeld als businesspartner, medewerkers, leveranciers of andere stakeholders? Pitch je vraag voor een groep vol Saxion studenten van Ondernemen & Retail Management en je kunt gegarandeerd verder!

Festival of Entrepreneurial Learning

Tijdens het Festival of Entrepreneurial Learning (FOEL) dit jaar zullen we ingaan op de manieren waarop (MKB)-bedrijven beter betrokken kunnen worden bij onderwijsprogramma’s op het gebied van ondernemerschap. Samen met onderwijsinstellingen en (MKB)-bedrijven zullen we onderzoeken hoe we een meer geïntegreerde leerervaring voor studenten kunnen bereiken als aanvulling voor de (slechts) inspirerende woorden van een ondernemer. Tijdens de dag worden praktische best/worst-practices gedeeld en gewerkt aan een concrete opzet van projecten die snel geïmplementeerd kunnen worden!

Meer informatie

Startup Twente Café

Een netwerkborrel met als thema: Ondernemen is ook een sport!

Meer informatie

Challenge Day

Op 22 november 2019 vindt de vierde editie van de Challenge Day, georganiseerd door het Saxion Export Center en Go4Export, plaats op DesignLab UT. Op die dag ga je samen met studenten van Saxion, HAN, Windesheim, Münster, Osnabrück en Universiteit Twente in multidisciplinaire groepen samenwerken aan interessante businesscases met internationale aspecten. Aan het einde van de dag pitcht elk team haar ideeën voor een onafhankelijke jury en maak jij kans op € 1.000! Voertaal van de Challenge Day is Engels.

Meer informatie

Textiles on the Move

Op vrijdag 22 November 2019 vieren wij 100 jaar F&TT onderwijs.

De Hogere Textielschool is de voorloper van Fashion & Textile Technologies, ooit begonnen in het gebouw “De Maere” dat nog steeds aan ons huidige gebouw verbonden is.  

Dit heugelijke feit willen we groots vieren met het congres: Textiles on the Move.

Meer informatie
Textiles On The Move.png

SLUSH! - Helsinki

Slush is hét perfecte evenement voor startups om strategische partnerschappen te vinden met andere bedrijven, om producten of diensten op de internationale markt te brengen, om de productie op te schalen met betrouwbare, hoogwaardige partners en om financiering in te winnen bij Venture Capitals (VC's) en grote organisaties.

Meer informatie
Join us to slush

Ondernemersreis Londen

Van 18 t/m 22 november 2019 gaan de studenten van de minor 'Startup Ondernemer' op ondernemersreis naar Londen.

Voor meer informatie over deze reis kunt u contact opnemen met Martijn Derkzen via m.derkzen@saxion.nl

Over Saxion Centrum voor Ondernemerschap

Wij moedigen ondernemende studenten aan het maximale uit zichzelf te halen en ondersteunen hen bij het opzetten van hun eigen bedrijf. De beginselen van sociaal ondernemerschap zijn daarbij onze uitgangspunten: ondernemen met plezier, aandacht en betekenis voor de maatschappelijke omgeving. Door het toepassen van de nieuwste methodieken en technieken laten wij de talenten van mensen maximaal tot hun recht komen. Bovendien dragen we bij aan een vitale arbeidsmarkt en nieuwe (regionale) economie door nauw samen te werken met het regionale bedrijfsleven.

Contact

Heb je vragen over de GEW of (één van) de activiteiten? Of organiseer je ook een ondernemende activiteit die hier nog niet tussen staat? Neem dan contact op met Yvonne Kholmy – de Jong.

Volg ons via onze social media kanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn) met #GEW19.