team boks

Innovatietraineeship voor organisaties

Heeft jullie organisatie behoefte aan praktijkgericht onderzoek, waarbij jullie vraagstuk centraal staat? Wil je een structurele relatie met Saxion opbouwen en hiermee toegang tot kennis en high potentials om zo het innovatievermogen van je bedrijf te versterken? Kies dan voor het Innovatietraineeship!

Interesse in een innovatietrainee?

Ja ik wil een trainee!

Waarom een innovatietraineeship?

Met het aanstellen van een innovatietrainee:

  • haal je jong innovatiegericht talent binnen voor langere tijd;
  • wordt jullie onderzoek uitgevoerd door een hoogopgeleide student. Die tijdens het hele traject verder opgeleid en scherp gehouden wordt door medestudenten en begeleiding vanuit Saxion;
  • wordt de kwaliteit van het onderzoek gewaarborgd door begeleiding van een afstudeercoach en een lector met onderzoeksprofessionals; 
  • kom je in contact met onderzoeksgroepen van Saxion;
  • heb je makkelijk toegang tot Saxion als kennisinstelling; 
  • kan je een praktijkprobleem laten onderzoeken en de gevonden oplossing in de praktijk laten brengen. 

Kortom: een prachtkans voor bedrijven die willen innoveren, samen met jong talent! 

Wat vraagt een innovatietraineeship van je organisatie?

  • Het articuleren van een praktijkprobleem, samen met Saxion en de student, passend bij een van de onderzoekszwaartepunten van Saxion 
  • Het bieden en begeleiden van een afstudeertraject  
  • Het bieden van een werkplek aan de trainee 
  • Het bieden van een passende afstudeer- en traineevergoeding 
Docenten in overleg

Kies ook voor innovatie!

Geef jullie vacature/opdracht door, dan gaan wij op zoek naar de perfecte match

Je krijgt op projectbasis de beschikking over een toptalent die gemotiveerd is om zichzelf uitgebreid te ontwikkelen. Je kunt je trainee inzetten voor het uitvoeren van dat ene project waar je al een tijd mee aan de slag wilt om zo de innovatieslag binnen je bedrijf te maken.

Up to date kennis en expertise 
De trainees zijn fulltime beschikbaar (0,9 fte). Op vrijdagmiddag volgen ze bij Saxion een ontwikkeltraject. Met behulp van masterclasses en coaching zorgen we ervoor dat de trainees de beste versie van zichzelf worden. De masterclasses worden verzorgd door experts uit het werkveld. Onder andere masterclasses over personal branding, leiderschap, creativiteit, ondernemerschap en projectmanagement komen aan bod.

Uitwisselen van kennis en ervaring
Kennis en ervaring van de praktijk worden in hechte groepen van ongeveer vijftien trainees met elkaar uitgewisseld. Zo leren ze niet alleen van jullie en de masterclasses, maar ook van elkaar. Een trainee wordt hierdoor met de week waardevoller voor jullie organisatie. 

Door met ons samen te werken, krijgen jullie toegang tot onze talentenvijver en kennis om te innoveren. In samenspraak kiezen we de optimale kandidaat voor jullie onderzoeksopdracht. De student begint met zijn/haar afstudeertraject binnen jullie bedrijf. Vervolgens neem je de afgestudeerde student als trainee een jaar in dienst om verder te werken aan de onderzoeksopdracht.

Contact

Innovatietraineeship

Wil je graag de mogelijkheden bespreken? Mail dan naar innovatietraineeship@saxion.nl of bel met 088 - 019 6082. Dan plannen we een vrijblijvend kennismakingsgesprek in. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze adviseurs. Klik op de naam om een mail te sturen.