Betatechniek

Met Programma Bètatechniek van Saxion maken we kinderen en jongeren enthousiast voor techniek. Dat doen we met een heel belangrijk doel: meer technische mensen opleiden om zo de economie in Oost-Nederland, de Stedendriehoek en Twente te laten groeien.

...op een leuke en interactieve manier kennismaken met techniek!

We laten kinderen en jongeren op een leuke en interactieve manier kennismaken met techniek. Dat doen we door programma’s en evenementen te ontwikkelen voor basisscholen, middelbare scholen, ROC’s en bedrijven. Daarnaast scholen we leerkrachten in het basis- en voortgezet onderwijs bij. Zo kunnen zij het enthousiasme voor techniek beter overbrengen op hun leerlingen.

Events van programma bètatechniek

Je kunt kinderen niet vroeg genoeg laten zien hoe leuk de wereld van techniek is. Daarom organiseren we allerlei programma’s voor het basisonderwijs. We laten kinderen zien dat techniek overal is.

Techniek is veel meer dan alleen machines of bouw. Als je het over techniek hebt, kun je het namelijk ook hebben over archeologie, biologie, industrieel productontwerp en nog veel meer dingen. Programma Bètatechniek maakt toekomstige studenten bewust van wat techniek eigenlijk is.

Programma Bètatechniek van Saxion biedt verschillende programma’s op aanvraag. Zo kunnen we onze Studentenpool Bètatechniek inzetten voor een techniekvoorlichting of een quiz. Ook hebben we speciale technieklessen en experimenten voor leerlingen.

geen foto beschikbaar

Contactgegevens Programma Bètatechniek

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via:

088 - 019 1936

Doen we de goede dingen? En doen we die dingen goed? We zijn ambitieus als het gaat om het bereiken van onze doelstellingen en het bewaken hiervan. Daarom doen we regelmatig onderzoek onder studenten, alumni en anderen die aan Saxion Bètatechniek verbonden zijn.

Kai Haveman.jpg

Kai Haveman

Programmamanager Aansluiting

06 - 1362 7000
Karen Engelbertink

Karen Engelbertink

Managementassistente LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 1936
Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936
Arjan van Basten.jpg

Arjan van Basten, drs. ir.

Projectleider

088 - 019 1936
Jan Jaap Wietsema

Jan Jaap Wietsema, dr.

Leider DOT 'Lab on a Chip' voor HAVO | NLT coördinator Beta Steunpunt Oost

06 - 22 24 93 80
Jolande Hellenkamp.jpg

Jolande Hellenkamp

Coördinator Zabuki Festival Enschede | Coördinator Saxion Technology Day

088 - 019 1552
Corina Punte

Corina Punte, MSc

Projectleider Meesterproef

06 - 20 17 12 65
geen foto beschikbaar

Esther Zanderink

LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 5916
geen foto beschikbaar

Stacy Overduin

LEGO Education Innovation Studio

088 - 019 3619
Lisa Meijerink

Lisa Meijerink

LEGO Education Innovation Studio

Sandra van Aalderen

Sandra van Aalderen

Senior onderzoeker/hoofddocent

088 - 019 3922
Een jonge man met blond haar, een snor en baard en een lichtblauw t-shirt kijkt glimlachend in de camera.

Mark van Broeckhuijsen

Coördinator studentenpool Programma Bètatechniek

06 1369 8369
Een jonge vrouw met bruinrood haar, een ketting en een shirt met een zwart-wit patroon kijkt lachend in de camera.

Emily Stramigioli

Coördinator studentenpool Programma Bètatechniek

06 3648 1468

Meer dan veertig enthousiaste techniekstudenten zijn ambassadeur van de bètatechnische opleidingen en studieroutes van Saxion.

Je leert ze kennen tijdens activiteiten voor zowel het primair onderwijs, voortgezet onderwijs als ROC's. Zo begeleiden de studenten basisschoolkinderen tijdens de RED Engineers Challenge en geven ze demonstraties en voorlichting tijdens open dagen en de Saxion Technology Day. Allemaal activiteiten waarbij techniekbewustzijn en techniekeducatie een rol spelen.

De studenten uit de studentenpool studeren allemaal bij Saxion. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaring hoe het is om bij Saxion te studeren en hoe hun opleiding eruit ziet. Wat valt mee en wat valt tegen? De ambassadeurs vertellen het eerlijk en enthousiast zodat leerlingen van de middelbare school een goede studiekeuze kunnen maken. 

"Een supertoffe bijbaan!"

Ben jij student bij Saxion en lijkt je dit tof om te doen? Laat ons dit dan weten via betatechniek@saxion.nl

Contact

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen:

Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936

Nieuws van Programma Bètatechniek

Samenwerking

We werken samen met veel verschillende partners om Programma Bètatechniek van Saxion overal een succes te maken. We hebben partners in het onderwijs, het bedrijfsleven, bij de overheid en andere samenwerkingsverbanden.

Voor Programma Bètatechniek werken we veel samen met andere scholen en universiteiten. Denk daarbij aan basisscholen, middelbare scholen en ROC’s, maar ook aan hogescholen en universiteiten zoals Windesheim en de University of Twente. Samen organiseren we activiteiten om leerlingen over techniek te leren en om technisch talent te spotten. Ook leren we van elkaar.

De scholen waarmee we samenwerken gebruiken onze programma’s om wetenschap en techniek goed aan te laten sluiten bij het onderwijs dat ze geven. Samen zorgen we ervoor dat het aanbod aansluit bij wat de leerlingen en docenten nodig hebben.

Zie ook:

Voor onze programma’s werken we ook veel met bedrijven. We werken bijvoorbeeld bij de Fun Park Challenge samen met Avonturenpark Hellendoorn en Reef-Infra B.V.

Veel technische bedrijven uit Oost-Nederland zijn verenigd in Techniekpacten, zoals het Techniekpact Twente en Techniekpact Stedendriehoek. Programma Bètatechniek is ook deel van deze samenwerkingen. Zo hebben we contact met andere bedrijven die ook in de Techniekpacten zitten.

Zie ook:

We trekken samen op met gemeenten, provincies en de regio Twente. Door deze samenwerking willen we meer technici op de arbeidsmarkt brengen. Onze partners zijn:

We steunen, helpen, werken en denken mee aan de technische kennis van jongeren en scholieren. Daarom doet het Programma Bètatechniek mee in alle technische samenwerkingen over techniek en technisch onderwijs. Onze partners zijn:

Betatechniek bij Saxion
geen foto beschikbaar

Contactgegevens Programma Bètatechniek

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via:

088 - 019 1936