lego bouwwerk

Jaarlijks organiseert Programma Bètatechniek van Saxion de FIRST® LEGO® League regiofinales Stedendriehoek in Deventer en Oost-Nederland in Enschede. Ieder jaar staat in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat Into Orbit – verken het leven en reizen in de ruimte. Leerlingen verkennen, innoveren en werken in teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken.

Over de FIRST® LEGO® League

De FIRST® LEGO® League daagt leerlingen uit om te denken als wetenschappers en technici. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS om hier vervolgens verschillende missies in de robotwedstrijd mee uit te voeren. Tijdens het hele traject staan core values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar centraal.

Regionale wedstrijden

Tijdens de regiofinales werken de kinderen samen in teams van maximaal tien deelnemers en moeten zich manifesteren op het gebied van (robot)techniek, teamwork en probleemoplossend vermogen. De resultaten van hun werk zijn te zien tijdens de regionale en nationale finales.

WANNEER, WAAR EN VOOR WIE?

Wanneer:  1 december bij Saxion in Enschede en 15 december bij Saxion in Deventer
Voor wie: Kinderen tussen 9 en 15 jaar
 

Wil je mee doen aan de regiofinale Oost Nederland op zaterdag 1 december in Enschede?

Meld je dan hier aan

Wil je mee doen aan de regiofinale Stedendriehoek op zaterdag 15 december in Deventer?

Meld je dan hier aan

Contact

Voor meer informatie over de First LEGO League kun je altijd contact met ons opnemen via:

Jeff de Ruyter

Jeff de Ruyter, ing. MMI

Projectleider

088 - 019 1936