kind doet onderzoek

Het Zabuki Festival wordt jaarlijks door Programma Bètatechniek georganiseerd en heeft als doel om kinderen te interesseren voor techniek en wetenschap. Wij laten kinderen zien dat techniek overal om ons heen is. Dat doen we aan de hand van simpele voorbeelden en proefjes tijdens het Zabuki Festival. Door ervaren, zien én doen ontdekken kinderen wat er allemaal mogelijk is met techniek.

Het Zabuki Festival is voor scholen een leuke manier om hun lesprogramma te verrijken. Kinderen met interesse voor techniek en die hunkeren naar verdieping, kunnen hun hart ophalen. Leerlingen die minder affiniteit hiermee hebben zullen juist ervaren hoe leuk en interessant techniek is.

Het Zabuki Festival is een evenement vol wetenschap en techniek voor kinderen van groep 6, 7 en 8. Het programma wordt afgetrapt met enkele demo’s, gevolgd door boeiende experimenten in een laboratorium en verschillende activiteiten.

Het festival vindt twee keer per jaar plaats - in februari en in juli. Elk jaar staat een ander thema centraal. De afgelopen edities gingen over duurzaamheid, water en muziek. Kan water branden? Kun je zwart water drinken? Of kan plastic in water groeien? Tijdens de proefjes ontdekten en onderzochten de kinderen de antwoorden op deze en nog andere vragen.

Voor wie is het Zabuki-festival?

Het Zabuki Festival is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8.

Wanneer en waar? 

Het Zabuki Festival wordt twee keer per jaar georganiseerd, één keer bij Saxion in Deventer en één keer bij Saxion in Enschede. Maandag 1 juli tot en met donderdag 4 juli vindt het Zabuki Festival plaats in Enschede. In februari vindt het Zabuki Festival altijd plaats in Deventer. 

Iedere maand op de woensdagmiddag is er een Kinder Science en Techniekcafé in Deventer. Nieuwsgierige kinderen van 7 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8) kunnen op een leuke en interactieve manier in contact komen met de verrassende wereld van wetenschap en techniek. De middag bestaat uit een kindercollege en experimenten rondom een bepaald thema waarbij de kinderen worden begeleid door wetenschappers. Voor deze middag kunnen kinderen zich individueel aanmelden.

Voor wie is het Zabuki Kinder Science en Techniekcafé? 

Het Zabuki Kinder Science en Techniekcafé is bedoeld voor kinderen in groep 5 tot en met 8.

Wanneer?

Elke 2e woensdag van de maand.

Waar en hoe laat?

In Deventer van 14.30 - 16.30 uur.

Meer informatie

Lees meer over het Zabuki Kinder Science en Techniekcafé in Deventer

Contact

Voor meer informatie over het Zabuki Festival kun je altijd contact met ons opnemen via:

Jolande Hellenkamp.jpg

Jolande Hellenkamp

Coördinator Zabuki Festival Enschede | Coördinator Saxion Technology Day

088 - 019 1552