Find Tailor winnaar EW Saxion Ondernemers Award.

08.06.2015

Find Tailor wint zesde editie Ondernemers Award

De zesde editie van de EW/Saxion Ondernemers Award is gewonnen door Silke van der Velde. Zij overtuigde de zeskoppige jury in het theater ‘De Kleine Willem’ met haar kansrijke idee, visie en strategie en daarmee wint ze een startkapitaal van 5.000 euro en een jaar lang begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen, aangeboden door hoofdsponsor EW Facility Services.
‘’Deze prijs is veel meer waard dan €5000,- er zijn namelijk zes juryleden die in mij geloven. We gaan het consumptiegedrag veranderen op het gebied van textiel. Met mijn idee gaan we Nederlanders bewuster maken van kleding die ze kopen.’’
De studente Technische Commerciële Textielkunde wil met haar platform Find Tailor coupeuses en coupeurs koppelen aan mensen die graag een custom-made kledingstuk in de kast willen hebben.

Saxion Enactus Social EnterpriZe

De winnaar van de Saxion Enactus Social EnterpriZe is TipC. Zij ontvangen een startkapitaal van 1.000 euro. Micha Klaarenbeek & Koen Nijland streven met TipC naar een samenleving waarin hergebruik van grondstoffen en sociale duurzaamheid voorop staat door afvalstromen te hergebruiken en om te toveren tot mooie producten.Dit jaar is voor het eerst de Saxion Enactus Social EnterpriZe uitgereikt. Deelnemers die zich naast financiële winst ook richten op sociale en/of ecologische winst maakten kans om deze prijs in de wacht te slepen. Jasper Rensen, Rabobank en jurylid Enactus: “Het is mooi om met jonge mensen te werken. Je ziet de passie van het ondernemen in hun bloed. Met het uitreiken van de Enactus Social EntepriZe stimuleren we ondernemerschap en het dichter bij elkaar brengen van mensen.”

De stimuleringsprijs

Elk jaar kan de jury een keuze maken of de stimuleringsprijs wel of niet uitgereikt wordt. Het bedrag van 2.500 euro is dit jaar gewonnen door Zwapp. Dit team zet zich in om middels hun ruil-app mensen een alternatief te bieden voor het vergaren van spullen. Door te ruilen bespaart men geld en ruimte en daarnaast krijgen hun spullen een nieuwe bestemming.

Op weg naar de finale

Dit jaar schreef een recordaantal van 65 studenten zich in voor de EW/Saxion Ondernemers Award.

De finalisten hebben de afgelopen maanden hun businessplan aangescherpt gedurende verschillende  workshops en tijdens de bootcamp; een tweedaagse verdieping die in het teken staat van masterclasses en jurygesprekken. Als afsluiting mochten de finalisten hun idee pitchen op de presentatiedag voor de jury. Zo leerde de jury de finalisten nog beter kennen en gaven zij hen nog enkele tips mee voor de finale.

Initiatiefnemers

Hoofdsponsor van de EW/Saxion Ondernemersaward is EW Facility Services, opgericht door juryvoorzitter Eric Wentink. De oud Saxion-student geeft vanuit de holding Cire Invest BV strategisch leiding aan zeven bedrijven, waarvan EW Facility Services de grootste is. Al vier jaar achtereen voert hij met dit bedrijf de Saxion Ondernemers Top 50 aan. Hij gaf de jonge ondernemers tot slot nog een waardvolle tip mee: “Als je wilt doorgroeien, moet je de juiste mensen naar je toe trekken die je kunnen ondersteunen.”