Upscaling of Cotton SaXcell

In oktober 2015 is door onderzoekers van Saxion aangetoond in het TechforFuture-project Recycling of Cotton dat het mogelijk is om hoogwaardige kleding uit afvalkatoen te produceren. In het huidige project gaan de onderzoekers een stap verder en wordt de opschaling van labschaal naar pilot-scale onderzocht.

De onderzoekers werken in dit project nauw samen met partners uit de industrie (Boergroep uit Dordrecht en Wevotex uit Enschede) en een retail organisatie. De experimenten, die worden uitgevoerd op industriële schaal, vinden plaats bij Artofil in Deurne (stapelvezel spinnerij), Johan van den Acker in Gemert (weverij), JB Textiles in Enschede (finishbedrijf) en Humanoid in Arnhem (ontwerp en kledingproductie).

Aan het einde van het project is kennis gegenereerd over de inrichting van een pilot scale bedrijf en is het inzicht verdiept over de economische en ecologische haalbaarheid van de productie van nieuwe ‘virgin’ vezels uit afvalkatoen.

Looptijd

Het project Upscaling of Cotton SaXcell loopt van januari 2016 tot en met april 2017.
 

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van SaXcell. U kunt ook opnemen met Ger Brinks, lector Smart Functional Materials, g.j.brinks@saxion.nl of met de projectleider G.H. Bouwhuis g.h.bouwhuis@saxion.nl

Het project is medegefinancierd door TechforFuture