BioVolt

 

BioVolt BV is een jonge start-up die geavanceerde fotonische devices ontwikkelt voor in-vitro diagnostiek. Een van de technieken die zij hiervoor wil gaan gebruiken is de MicroRingResonator (MRR). De eerste toepassing die zij willen commercialiseren is een snelle methode om via een klein bloedmonster vast te kunnen stellen of een diabetespatiënt lijdt aan diabetes type I of type II. Het is bekend dat er in het bloed biomarkers aanwezig zijn, waarmee dit onderscheid eenvoudig te maken is. De bedoeling is om de aanwezigheid van deze biomarkers aan te tonen met de MRR.

Binnen het lectoraat NanoPhysicsInterface is de afgelopen jaren ruime ervaring opgedaan op het gebied van MRR-technologie en toepassing voor biomedische toepassingen, onder meer in het onlangs afgeronde TFF project Optofluidic Sensing. In dat project is een sensor ontwikkeld voor het meten van aceton-niveau’s op de menselijke huid. De resultaten uit dat onderzoek zijn echter niet één op één te gebruiken voor de hier beoogde toepassing. Omdat BioVolt wel expertise heeft op het gebied van de biochemie, maar niet op het gebied van de sensor en bijbehorende signaalverwerking, heeft BioVolt ongeveer een jaar geleden contact gezocht met het lectoraat om het onderzoek op deze twee gebieden uit te voeren en tot een demonstrator device te komen.

Projectdoel / gewenste resultaten BioVolt

Het projectdoel is de ontwikkeling van een compact device waarmee snel en eenvoudig te bepalen is of een patiënt diabetes type I of type II heeft. Hierbij wordt uitgegaan van Lab-on-a-Chip technologie, waarbij een enkele druppel bloed op het device wordt aangebracht en snel geanalyseerd. Het gewenste eindresultaat is een demonstrator-opstelling, waarin het principe wordt aangetoond., dus een device waarop een enkele druppel bloed wordt aangebracht met een snelle analyse.

Partners

BioVolt is een samenwerking tussen het lectoraat NanoPhysicsInterface en BioVolt B.V.

Looptijd BioVolt

Het project loopt van 1 juni 2016 t/m 31 december 2017.

Meer informatie 

Voor  meer informatie kunt u contact op nemen met de projectleider Gerard Heesink, g.j.t.heesink@saxion.nl

 

Het project BioVolt wordt gefinancierd door TechForFuture

Device voor vaststellen diabetes type I of II