GVPPP: Herverwerking thermoplastische composieten in platen

In het project GVPPP; herverwerking van thermoplastische composieten in platen onderzoeken we mogelijkheden van herverwerking van glasPP-composiet afval in sandwich panelen. De beschikbare retourstromen, proceskennis en afzetmogelijkheden van de projectpartners bieden goede condities om een dergelijk herverwerkingsproces te onderzoeken. De onderzoeksvraag luidt:

"Is het technisch haalbaar om glasPP-afval te herverwerken in de kern van vezelversterkte sandwichpanelen en wat zijn eventuele technische knelpunten of aanbevelingen voor industrialisatie?"


Figuur: Opbouw sandwichpaneel voor vloerplaten in transport toepassingen. Tussen de unidirectionele buitenlagen wordt een onversterkte PP-laag aangebracht.


Omdat er nog onzekerheid bestaat over de haalbaarheid is de stap naar industrialisatie voor de projectpartners te groot en is de te ontwikkelen kennis in dit project voor hen cruciaal. Daarom wordt onderzoek verricht naar de mogelijke technische knelpunten bij de herverwerking met speciale low shear apparatuur op lab schaal bij Saxion, en zullen aanbevelingen worden gedaan voor de opschaling naar een industrieel proces.

Projectpartners

Dutch Composites, Habro.

Looptijd project GVPPP; herverwerking van thermoplastische composieten van platen

Het project wordt uitgevoerd in 2017.

Meer informatie / contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferrie van Hattum, lector Lichtgewicht Construeren, f.w.j.vanhattum@saxion.nl.

Bekijk de webpagina van het lectoraat Lichtgewicht construeren voor meer informatie over het lectoraat Lichtgewicht construeren en andere projecten van het lectoraat.
 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door regieorgaan SIA, d.m.v. een KIEM VANG subsidie.