Structural Recycling

Klik op de afbeelding om een leesbare versie te downloaden, PDF 978KB

Om de mechanische eigenschappen van thermoplastische kuststoffen te vergroten, worden bijvoorbeeld voor automotive toepassingen korte glasvezels toegevoegd. Door vervuilingen kunnen de (sterkte-)eigenschappen van recyclaten van deze materialen echter niet gegarandeerd worden, waardoor dit soort recyclaten vaak in veel laagwaardiger producten worden toegepast.

Doel onderzoeksproject Structural Recycling

Doel van het project Structural Recycling is het vergroten van de toepasbaarheid van kort-vezelversterkte recyclaten door producten te versterken met continu vezel halffabricaten.
Door slechts 10% continue vezelversterkte thermoplast toe te voegen, kunnen lokale verzwakkingen worden gecompenseerd. Een voorbeeld van een interessante toepassing daarbij zijn pallets. Ook onderzoeken we of de producteigenschappen daadwerkelijk de verwachte verbetering zullen opleveren. Daarnaast willen we inzicht krijgen in de maakbaarheid (processing) en de economische haalbaarheid.

Projectpartners

Saxion zet studenten in en verricht toegepast onderzoek. De projectpartners zullen bijdragen met materialen, middelen en expertise.
Projectpartners: JPI Polymers en Ecotrade BV.

Looptijd Structural Recycling

Het project wordt uitgevoerd in 2017.

Meer informatie / contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferrie van Hattum, lector Lichtgewicht Construeren, f.w.j.vanhattum@saxion.nl.

Bekijk de webpagina van het lectoraat Lichtgewicht construeren voor meer informatie over het lectoraat Lichtgewicht construeren en andere projecten van het lectoraat.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door regieorgaan SIA, d.m.v. een KIEM VANG subsidie.

Recyclaat