Biografie Mettina Veenstra

Mettina Veenstra, lector Media Technology Design, SaxionDr. Mettina Veenstra (1967) studeerde Taaltechnologie en Kunstmatige Intelligentie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarnaast studeerde zij Scandinavische taal- en letterkunde. In 1998 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Groningen op een proefschrift over computerlinguïstiek.
Sinds november 2013 is Mettina Veenstra lector Smart Cities (voorheen Media, Technology & Design) bij Saxion. Zij richt zich op toegepast onderzoek en innovatie op het gebied van smart cities en open data, met een focus op de openbare ruimte.

Veenstra werkte hiervoor bij Novay en de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Op de HvA gaf ze sinds 2010 leiding aan het bijzonder lectoraat Interactive Public Spaces van het kenniscentrum CREATE-IT.  Zowel bij Novay als op de HvA deed ze de afgelopen jaren onderzoek naar en gaf ze advies over informatietechnologie in de openbare ruimte. De nadruk lag op interactieve en intelligente beeldschermen in de openbare ruimte, sensoren en privacyaspecten.

In het kader van haar functies heeft ze de afgelopen jaren meerdere regionale en Europese onderzoeksprojecten over ICT in de openbare ruimte uitgevoerd en geleid. Bijvoorbeeld over ICT in relatie tot toerisme, winkelgebieden, woonwijken en bibliotheken. Veenstra is mede-auteur van het Handboek schermen in de openbare ruimte. Bij Novay, toen nog Telematica Instituut, gaf zij van 2004 tot 2009 leiding aan de onderzoeksgroep Media Interaction. Ze is lid (geweest) van diverse Raden van Toezicht en  (review)commissies, en heeft een aantal promovendi begeleid.

Contact

Stuur Mettina Veenstra een e-mail: m.j.a.veenstra@saxion.nl

T: 06 145 77 115