Nanotechnology

Lectoren: dr. ir. Cas Damen, dr. ir. Martin Bennink en visiting dr. ir. René Heideman

Saxion is de eerste hogeschool in Nederland met een officieel lectoraat Nanotechnology. Het lectoraat sluit naadloos aan op de profielkeuze van Saxion voor High Tech Systemen & Materialen.

Onderzoek met en voor bedrijfsleven

Het lectoraat Nanotechnology heeft twee hoofddoelen: verdere ontwikkeling van de studieroute Nanotechnology en onderzoek doen met en voor het bedrijfsleven met een bijhorend servicecentrum. Saxion wil met de studieroute Nanotechnology de beste van Nederland zijn en topstudenten aantrekken en afleveren. Het regionale en landelijke bedrijfsleven zit te springen om ingenieurs die gespecialiseerd zijn in nanotechnologie. Saxion gaat daarin steeds meer voorzien met afgestudeerden van de studieroute Nanotechnology.

Servicecentrum Nanotechnology

Het lectoraat Nanotechnology fungeert als een ontmoetingsplaats voor studenten, medewerkers, onderzoekers en, heel belangrijk, het bedrijfsleven. Het lectoraat Nanotechnology fucntioneert ook als laagdrempelig servicecentrum, waar gebruik gemaakt kan worden van de beschikbare specifieke nanotechnologie-apparatuur en gezamenlijk gewerkt kan worden aan technisch hoogstaande onderzoeksopdrachten vanuit het bedrijfsleven. Deze onderzoeksprojecten omvatten het gehele traject van ideevorming, via octrooi tot productontwikkeling. Studenten van de studieroute Nanotechnology leveren hieraan hun bijdrage.

Lectoraat NanoPhysicsInterface
Het lectoraat NanoPhysicsInterface van Cas Damen richt zich op het toepassen van hardwareconcepten, bijvoorbeeld ontwikkeld bij MESA+, denk hierbij aan lab-on-a-chip technology, piëzo-elektrische devices, in specifieke toepassingen. Het lectoraat NanoPhysicsInterface draagt bij aan de verdere ontwikkeling van bijvoorbeeld perifere instrumentatie, miniaturisatie en automatisering, zodat in samenwerking met het lectoraat NanoBioInterface klantproducten ontwikkeld kunnen worden. Visiting lector voor NanoPhysicsInterface is René Heideman.

Het lectoraat Nanotechnology is ontstaan uit een gemeenschappelijk initiatief met onderzoeksinstituut MESA+ van de Universiteit Twente.

Biografie lectoren Nanotechnology

  • Bekijk de biografie van Cas Damen, lector Nanotechnology, NanoPhysicsInteface
  • Bekijk de biografie van Martin Bennink, lector NanoBioInterface
  • Bekijk de biografie van René Heideman, visiting lector Nanotechnology, NanoPhysicsInterface.

Onderzoeksprojecten lectoraat Nanotechnology

Lees meer over de onderzoeksprojecten van het lectoraat Nanotechnology

Meer informatie Saxion Nanotechnology

Meer informatie over Nanotechnology bij Saxion vindt u op de eigen website: www.saxion.nl/nanotechnology.

Microscoop in het laboratorium van Nanotechnology, Saxion
3D Printen Nanotechnology