Robot Mechatronica
Onderzoek

ROS Industrial Robotics for you

Epy Drost Enschede

Maak je gebruik van robotica-toepassingen en wil je de mogelijkheden van ROS Industrial verkennen? Kom dan op woensdag 23 mei naar de ROS Industrial Robotics for You-bijeenkomst bij Saxion.

Wat is ROS Industrial?

Met ROS Industrial worden de mogelijkheden van het Robot Operating System project beschikbaar gemaakt voor industriële toepassing. ROS wordt gebruikt in R&D en biedt mogelijkheden voor geavanceerde perceptie, path / grip planning, gebruik van mobiele platforms en samenwerking met mensen en nog veel meer. De software is robuust en betrouwbaar om aan de eisen vanuit de industrie te voldoen.

Door ROS Industrial ben je niet meer gebonden aan een specifieke robot leverancier. ROS biedt een standaard interface voor verschillende manipulators en sensorsystemen van bijvoorbeeld ABB, Adept, Fanuc, Motoman, and Universal Robots.

Workshop

Op deze middag maak je kennis met de mogelijkheden ROS Industrial. Het lectoraat Mechatronica presenteert onder andere resultaten van projecten op het gebied van Simultatious Localisation and Mapping (SLAM) met behulp van ROS. We verkennen samen uw vragen op het gebied van robotica en sluiten af met een netwerkborrel.

Voor wie?

De bijeenkomst is gericht op bedrijven die de mogelijkheden van ROS Industrial voor robots, automated guided vehicles, enz. willen verkennen.  We richten ons op mechatronische engineers, werktuigbouwkundigen, software ontwikkelaars, onderzoekers, system integrators en application / integration engineers.

Programma 

14:45 - Inloop met koffie en thee, doorlopende demonstratie SLAM

15:00 - Welkom

15:05 - Lectoraat Mechatronica

Associate lector Abeje Mersha presenteert een aantal projecten waar het lectoraat Mechatronica aan heeft gewerkt en momenteel aan werkt.

15:15 - Wat is ROS en wat kan ik ermee?

Onderzoeker Wilco Bonestroo geeft een introductie in ROS en geeft voorbeelden van hoe het in de praktijk gebruikt kan worden.

15:45 - ROSIN helps you join the ROS-Industrial benefits (English)


The European Union is supporting ROS-Industrial through the ROSIN H2020 project to create the EU Digital Industrial Platform for Robotics. ROSIN Coordinator Carlos Hernandez will present: 3 MILLION EUR available through grants to develop ROS-Industrial software for robotics, ROS-I Academy for training professionals in ROS, Quality Assurance actions to make new advance robot software ready for industrial use. check http://rosin-project.eu/ for details

16:15 - Interactieve sessie

We gaan onder het genot van een hapje en drankje in op de situaties en vragen die er bij de aanwezigen leven. De thema's zijn in ieder geval mobiele platforms en industriële robots/manipulators.

17:25 - Terugkoppeling en afronding

Aanmelden of meer informatie?

Aanmelden kan door een mail te sturen naar Wilco Bonestroo. Hij vertrekt desgewenst ook graag informatie. Graag uiterlijk 15 mei aanmelden.

  • Epy Drost

  • 23 mei 2018 - 15:00 tot 17:30

Gerelateerde artikelen

T-valley (ochtendprogramma) 2018.jpg Onderzoek

T-Valley: tijd voor hét jaarcongres omtrent robotica en smart industry

15 juni 2018
macro-2573557_1280.jpg Onderzoek

Saxion ontwikkelt innovatief schoonlooptapijt

23 mei 2018
T-Valley.JPG Event

TValley Jaarcongres en lectorale rede dr.ir. Dirk Bekke