People with smartphones
Onderwijs

Studium Generale: Horen, Zien en Swypen – Digitale detox deel 2

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

Afsluitende bijeenkomst Digitale Detox, met talks, filmfragmenten en discussie over de worstelingen van de smartphone-mens en ter afsluiting een feestelijke borrel.

Afsluitende bijeenkomst Digitale Detox, met talks, filmfragmenten en discussie over de worstelingen van de smartphone-mens en ter afsluiting een feestelijke borrel.

Sprekers
Hans Schnitzler (Techniekfilosoof/docent- auteur kleine filosofie vd digitale onthouding & digitale proletariaat) geeft een kleine filosofische beschouwing over wat intieme digitale technologie als de smartphone met ons en met onze samenleving doet. Hij bevraagt Saxion-studenten hoe het is om één week digitaal onzichtbaar te zijn geweest: Onthutsend of juist heel erg zen? Wat hebben ze gedaan om de uitdaging te overleven? Hadden ze tijdens de onthouding het gevoel meer aanwezig te zijn of juist minder? Is zelfregie en levensgeluk toegenomen of juist niet? 

Hanneke Hendrix (Journalist NRC-Handelsblad – ½ jaar digital detox) schuift aan om te vertellen wat de prijs is die haar deelnemers voor een digitale onthouding van maar liefst een half jaar hebben moesten betalen. We bekijken en bespreken korte filmpjes die een mogelijk frisse blik werpen op ons skypend leven. Oftewel, een vrolijk programma over de kunst van en de filosofie achter het swypend motoronderhoud. 

Waar & wanneer 
Datum: Dinsdag 11 december
Tijd: 16:00 – 17:40 uur
Locatie: Saxion Enschede: F1.10 (videostream Saxion Deventer)

  • Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

  • 11 december 2018 - 16:00 tot 17:40

Gerelateerde artikelen

Conferentie 'All inclusive hospitality' bij Saxion in Apeldoorn SaxTV

Video: 'All inclusive hospitality' bij Saxion in Apeldoorn

17 december 2018
Winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Stedendriehoek bekend Onderzoek

Winnaar regiofinale FIRST® LEGO® League Stedendriehoek bekend

17 december 2018
Blokchain Event

Blockchain & Health: voorbeelden en oplossingen uit de praktijk