Scholieren onderweg naar school

Finale Tech Your School

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

De kantine kan wel een (technische) opknapbeurt gebruiken, de schoolroosters bevatten te veel gaten en de fietsenstalling kan ook wel effectiever benut worden. Deze en andere problemen gaan ruim 900 havo 3 en vwo 3 leerlingen uit de regio mee aan de slag.

Tijdens Tech Your School staan uitdagingen binnen de school centraal. De leerlingen worden uitgedaagd om hier een oplossing voor te bedenken. Deze oplossingen kunnen vanuit de vier verschillende keuzeprofielen (C&M, E&M, N&G en N&T) worden bekeken en dus staat bij Tech Your School ook de profielkeuze centraal.

Tijdens de finaledagen werken de leerlingen hun oplossing uit in de vorm van een visualisatie, presentatie of andere creatieve vorm. Uiteindelijk gaan de leerlingen hun oplossing pitchen aan de jury. De winnaar van Tech Your School wint een professionele pitch workshop, zodat de leerlingen klaargestoomd worden om hun idee te pitchen aan hun schooldirectie. Met als doel dat hun oplossing wordt doorgevoerd op hun school.

Het programma

08.45 uur

Opening (o.a. door Reef Infra) in de kantine van het hoofdgebouw

09.30 uur