leerlingen in spanning of de robot werkt
Corporate

FIRST® LEGO® League - Regiofinale Stedendriehoek

Handelskade, Handelskade 75, Deventer

Op zaterdag 15 december vindt de FIRST® LEGO® League regiofinale Stedendriehoek plaats bij hogeschool Saxion in Deventer. Leerlingen tussen de 9 en 14 jaar van bassischolen uit de regio gaan in teams de strijd met elkaar aan.

in teams de strijd met elkaar aan.

Ieder jaar staat in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat Into Orbit – verken het leven en reizen in de ruimte. Leerlingen verkennen, innoveren en werken in teams samen om door de aardse beperkingen heen te breken.

Tijdens het INTO ORBITSM seizoen kiezen de teams een probleem uit de praktijk dat moet worden opgelost. Daarnaast leren de kinderen hun eigen robot te bouwen en te programmeren met LEGO MINDSTORMS® om hier vervolgens verschillende missies mee uit te voeren in de robotwedstrijd. Tijdens het hele traject staan de Core Values zoals sportiviteit, samenwerking en respect hebben voor elkaar, centraal.

• Handelskade, Handelskade 75, Deventer

• 15 december 2018 - 10:00 tot 15:00