Beeld RED Engineers Challenge.JPG

Finale RED Engineers Challenge 2019

Op woensdag 17 april 2019 vindt de finale van de RED Engineers Challenge plaats. Vanaf februari 2019 daagt Waterschap Vechtstromen alle uitvindertjes, ontwerpers en techkids uit groep 6 en 7 van de 250 basisscholen in Twente uit om aan de slag te gaan met het thema ‘Water en klimaat.

Aan hen wordt gevraagd om creatieve oplossingen te bedenken voor de toenemende waterproblemen in de wereld door klimaatverandering. Denk aan extreme hoosbuien, overstromingen, maar ook meer perioden van extreme droogte, zoals we tijdens de Nederlandse zomers steeds vaker zien. Waterschap Vechtstromen is in 2019 de sponsor van de RED Engineers Challenge.

• 17 april 2019 - 02:00