HMC.JPG
Business

Hannover Messe Challenge

Hannover Messe, Hermesallee, Hannover

De Hannover Messe Challenge komt er weer aan. Het evenement wordt in 2019 voor de vierde keer georganiseerd door hogeschool Saxion, de UT en Windesheim en vindt plaats op 1 en 2 april.

Hannover Messe Challenge 2019
De Hannover Messe Challenge is een tweedaags event om leerlingen te inspireren voor technologie , kennis te laten maken technische opleidingen en te enthousiasmeren voor een technische carrière.. Dit evenement wordt georganiseerd door het VO-HO netwerk Oost, bestaande uit de Universiteit Twente, hogeschool Saxion en Windesheim, in samenwerking met zeven VO-HO netwerken in Nederland.

Een bezoek aan dé technologiebeurs van Europa
Het programma van de Hannover Messe Challenge bestaat uit twee dagen: een Science dag bij de Universiteit Twente (1 april) en een bezoek aan de Hannover Messe (2 april) - de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa. Op de Hannover Messe staan ruim 6000 interessante bedrijven uit 70 landen. Het is een inspirerende plek om rond te kijken. Voor leerlingen bij uitstek de kans om zich te oriënteren op hun toekomst. Er kunnen in totaal 750 leerlingen deelnemen. De doelgroep is 4/5 havo en 5/6 vwo leerlingen uit heel Nederland.

De Hannover Messe Challenge bestaat uit twee dagen:

• Dag 1: Science Day met inspirerende workshops, lezingen, rondleidingen en activiteiten over wetenschap, technologie, innovatie en ondernemerschap. In de avond kunnen de leerlingen deelnemen aan diverse sport en cultuuractiviteiten en zullen ze overnachten op de campus van de Universiteit Twente.
  • Dag 2: Met bussen vertrekken de leerlingen de volgende ochtend vroeg richting Hannover voor het bezoek aan de Hannover Messe, de grootste innovatie- en technologiebeurs van Europa.

Meer informatie
Meer informatie over het programma en de inschrijving is te vinden op de website: www.hannovermessechallenge.nl. In januari zal de nieuwe website live gaan onder dezelfde naam en zal de registratie voor de geïnteresseerde leerlingen geopend worden.

• Hannover Messe, Hermesallee, Hannover

• 1 t/m 2 april 2019