Finaledag Tech Your School

Finaledag Tech Your School

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

Tijdens Tech Your School staan uitdagingen binnen de school centraal. De leerlingen uit 3 havo en vwo van scholen uit de regio worden uitgedaagd om hier onder begeleiding van Saxion studenten een oplossing voor te bedenken. Deze oplossingen kunnen vanuit de vier verschillende keuzeprofielen (C&M, E&M, N&G en N&T) worden bekeken en dus staat bij Tech Your School ook de profielkeuze centraal.

Finale

Het hoogtepunt van Tech Your School zijn de finaledagen in december, waarbij de winnende oplossing bekend wordt gemaakt. Ruim 1200 leerlingen gaan tijdens de finaledagen strijden om de eerste plek door hun oplossing zo goed mogelijk te pitchen voor een professionele jury. Vorig jaar wonnen leerlingen van het Montessori College Twente uit Hengelo met hun interactieve schoolbel – dé manier om drukte in de gangen tijdens het wisselen van lessen te voorkomen.

Programma

De leerlingen krijgen tijdens de finale dag een veelzijdig programma aangeboden, bestaande uit:

• Een pitch-workshop
  • Een korte rondleiding door Saxion
  • Een presentatie over studeren bij Saxion
  • Pitchen voor een professionele jury

Lees hier meer over Tech Your School>>

• Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede