Winnaars RED Engineers Challenge

Kick-off RED Engineers Challenge

The Gallery - UT, Hengelosestraat 500, Enschede

Op woensdag 16 januari vindt de kick-off van de RED Engineers Challenge 2019 plaats bij het Designlab in Enschede. Bij deze kick-off maken de docenten van de deelnemende basisscholen kennis met het thema van dit jaar: Water en klimaat.

Over de RED Engineers Challenge
Alle basisscholen in Twente kunnen in 2019 weer meedoen met een nieuwe RED Engineers Challenge die wordt gehouden tussen februari 2019 en de finale op woensdag 17 april. Tijdens deze challenge worden leerlingen uitgedaagd om onze gezamenlijke toekomst te ontwerpen.

De organisatie is ieder jaar in handen van Programma Bètatechniek van Saxion en de Universiteit Twente, ondersteund door Techniekpact Twente.

Opdrachtgever Waterschap Vechtstromen
Ieder jaar wordt er een opdrachtgever aan de challenge verbonden. Dit jaar is dat Waterschap Vechtstromen. Want zij kunnen de water-problemen niet alleen oplossen. Bedrijven, boeren, gemeenten, burgers, leraren én kinderen zullen moeten meehelpen. Allemaal zijn ze op zoek naar nieuwe oplossingen en slimme innovaties om de waterproblemen op te lossen. Voor een betere wereld. En niet alleen in Nederland; dit speelt over de hele wereld. ‘Water en het klimaat’ is niet voor niks een belangrijk onderdeel van de duurzame doelen van de Verenigde Naties.

Meer over Designlab Twente

Get started!