Event 18 juni. Ben Boksebeld. the-ear-depot-1333475.jpg
Corporate

Effectiviteit van vrijwilligers in de schuldhulpverlening

In bijna elke gemeente in Nederland ondersteunen vrijwilligers andere mensen bij het op orde krijgen en houden van hun administratie en financiën. Soms werken zij samen met of naast schuldhulpprofessionals. Maar wat draagt hun ondersteuning nu precies bij aan het succes van die schuldhulpverlening? Worden mensen financieel zelfredzamer door de begeleiding van een vrijwilliger? En zo ja, hoe draagt de ondersteuning door een vrijwilliger daar dan aan bij? Hoe ervaren burgers die begeleiding?

De afgelopen anderhalf jaar deden Saxion en de Universiteit Twente, met subsidie van ZonMw, hier onderzoek naar. De eerste resultaten worden op 18 juni gedeeld.

De conferentie start vanaf 12.30 met een lunch. Om 13.15 begint het programma. Dat programma is nog under construction. Deelname is gratis.

De bijeenkomst is met name bedoeld voor bestuurders, beleidsmedewerkers, professionals in de schuldhulpverlening en het sociale domein en coördinatoren van vrijwilligersorganisaties.

Definitief programma met aanmeldmogelijkheid volgt.

Meer informatie?

ut.png

Universiteit Twente

zonmw.png