Portretfoto Marjolein den Ouden
Onderzoek

Lectorale en practorale rede Marjolein den Ouden

Schouwburg Hengelo, , Hengelo

Op donderdag 20 juni 2019 vindt de lectorale en practorale rede plaats van Marjolein den Ouden. Tijdens deze bijeenkomst wordt Marjolein geinstalleerd als lector van het lectoraat Technology, Health & Care van de Academie Mens & Maatschappij bij hogeschool Saxion en als practor van het practoraat Zorg en Technologie van de MBO Colleges voor Gezondheidszorg en Metaal, Elektro & Installatietechniek van ROC van Twente.

Thema: Van Zorg & Technologie naar Zorgtechnologie 

Het aantal kwetsbare burgers in de samenleving neemt toe, waardoor de complexiteit van praktijkproblemen en de behoefte aan gepersonaliseerde zorg toenemen. Vitaliteit, preventie en aandacht voor diversiteit worden steeds belangrijker. 
 
De rol en mogelijkheden van technologie in de gezondheidszorg en welzijnswerk zijn groot en divers. Echter, in de praktijk blijkt het lastig om technologie op een duurzame wijze in te bedden in het werk van mbo- en hbo-geschoolde zorgprofessionals en social workers. 
 
Dit vraagstuk kunnen we niet alleen vanuit de domeinen gezondheidszorg en welzijn oplossen en vraagt om cross-overs binnen het beroepsonderwijs en interdisciplinaire samenwerking met o.a. het (technisch) bedrijfsleven. 
Binnen de beide onderzoeksgroepen wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd naar hoe mensen omgaan met technologie in zorg en welzijn. 
 
In de rede wordt gepresenteerd hoe Saxion en ROC van Twente samen met eindgebruikers, studenten, zorg- en welzijnsorganisaties en het bedrijfsleven onderzoek doen naar de adoptie- en acceptatie van technologie. 
 
Daarnaast wordt de vraag beantwoord hoe wij vanuit het middelbaar en hoger beroepsonderwijs studenten leren anticiperen op de ontwikkelingen en een bijdrage leveren aan het opleiden van de zorgprofessionals van de toekomst. 

Meer informatie over deze bijeenkomst volgt.

Vragen?

Heb je vragen over deze bijeenkomst? Neem dan contact met ons op via managementsecretariaat.amm@saxion.nl.  

  • Schouwburg Hengelo, , Hengelo

  • 20 juni 2019 - 15:00 tot 18:00

Gerelateerde artikelen

Vrijwilligers hospice huiverig voor technologie Organisatie

Vrijwilligers hospice huiverig tegenover technologie

7 maart 2019
Marjolein den Ouden nieuwe lector Technology, Health & Care Onderzoek

Marjolein den Ouden nieuwe lector Technology, Health & Care

24 oktober 2018
Nationale ouderendag: Saxion-onderzoeker voorspelt of ouderen nieuwe technologieën adopteren Onderzoek

Nationale ouderendag: Saxion-onderzoeker voorspelt of ouderen nieuwe technologieën adopteren