Onderzoek.jpg
Onderzoek

Informatiebijeenkomst financiering voor kennisvalorisatie

Handelskade, Handelskade 75, Deventer

Op donderdag 28 maart 2019 organiseert Saxion een bijeenkomst voor de leading-lectoren en adviseurs op het gebied van kennisvalorisatie en ondernemerschap. Het thema is: 'Hoe vind ik financiering voor het naar de markt brengen van de kennis uit onderzoek?'.

Om dit thema nader toe te lichten komen Monique Wiegel van de Nederlandse organisatie voor wetenschappelijk onderzoek (NWO) en Wouter Segeth van SIA naar Saxion om te vertellen over de regelingen Demonstrator (NWO) en Take-Off (SIA).

Onderzoekers die kennis uit hun onderzoek willen toepassen en naar de markt brengen, kunnen bij NWO financiering aanvragen om een technologie verder te ontwikkelen als basis voor een commercieel product. Het programma Demonstrator biedt wetenschappers de kans om resultaten uit hun onderzoek aantrekkelijk te maken voor de markt. 

Door een demonstratiemodel te ontwikkelen kunnen onderzoekers aantonen dat de ontwikkelde technologie commerciële potentie heeft. Het demonstratiemodel kan vervolgens helpen om de interesse te wekken van bedrijven die de technologie willen kopen voor doorontwikkeling naar een commercieel  product. 

Innovatieve start-ups die hun kennis naar de markt willen brengen kunnen gebruik maken van een andere regeling: Take-Off
 
Het doel van Take-off is het creëren van innovatieve bedrijvigheid gebaseerd op de kennisontwikkeling en kennisbenutting door onderzoekers aan kennisinstellingen. Dat kan gaan om product-, proces-, zorg- of diensteninnovatie in de breedste zin van het woord en binnen alle wetenschapsgebieden. Van bèta en techniek, life sciences tot alfa en gamma.

  • Handelskade, Handelskade 75, Deventer

  • 28 maart 2019 - 14:00 tot 17:00

Gerelateerde artikelen

Materialen-500x300.jpeg SaxTV

Hennep weven bij Saxion Smart Functional Materials

22 februari 2019
Marco Koers ShaversClub Ondernemerschap

Marco’s ShaversClub is één van de drie grote scheermerken van Nederland

15 februari 2019
seasons-zwemkleding-tom-van-dieren Ondernemerschap

Tom brengt zwemkledingindustrie naar een next level