leerlingen in spanning of de robot werkt

FIRST® LEGO® League regiofinale Stedendriehoek

Handelskade, Handelskade 75, Deventer

Op zaterdag 30 november staat de FIRST® LEGO® League regiofinale Stedendriehoek op de planning bij Saxion in Deventer. Ruim 200 scholieren tussen de 9 en 14 jaar oud van scholen uit de Stedendriehoek gaan dan met elkaar de challenge aan.

Challenge 2019-2020 | CITY SHAPER
Ieder jaar staat er tijdens FIRST® LEGO® League een thema centraal. Dit jaar is dat 'City shaper'. Meer dan ooit moeten we samen innoveren en problemen oplossen. In de FIRST® LEGO® League maken leerlingen deel uit van een bloeiende gemeenschap boordevol inspiratie, creativiteit en hoop op een sterkere, duurzamere toekomst – één die beter is gebouwd door het samen te doen. Deelnemende leerlingen hebben de macht om steden, dorpen en plaatsen, die zij 'thuis' noemen, tot nieuwe hoogtes te brengen. Voor hen dé kans de toekomst te leiden en verbeteren.

Organisatie regiofinales
De organisatie van de FIRST® LEGO® League regiofinale voor de regio Stedendriehoek is in handen van Programma Bètatechniek van Saxion. Het doel is om kinderen al op jonge leeftijd bewust te laten worden van de mogelijkheden van techniek. Hiermee willen zij aansluiten bij de groeiende regionale vraag naar geschoolde technici.

Lees meer over de FIRST® LEGO® League

• Handelskade, Handelskade 75, Deventer