Saxion Blockchain Challenge.jpg

Ga mee op ontdekkingsreis – doe mee aan de Saxion Blockchain Challenge

We horen je denken: Blockchain? De één kent het, de ander heeft er wel eens van gehoord. In ieder geval is het één van de 'hot' technologies van de laatste jaren. En je hebt vast wel eens gedacht, 'wat is het, wat kan ik ermee'? En laten wij nu net een mooie kans hebben om precies deze vragen te beantwoorden. Daarvoor moet je wel inchecken op een ontdekkingsreis die op woensdag 15 januari 2020 vertrekt en waarvan we de eindbestemming niet kennen. In ieder geval ben je tot en met 17 januari 2020 verzekerd van een warme plek, food and drinks, coole medepassagiers en goede, soms een tikkeltje gekke, reisleiding.

Reisdata en beschikbare plekken

Van 15 tot en met 17 januari organiseren wij een driedaagse competitie waarin teams met elkaar een blockchain business model ontwikkelen en het eerste concept hiervoor programmeren. Vrijdag 13 december 2019 is er een introductiedag. De teams bestaan uit zowel niet-programmeurs voor het business model en de pitch, als programmeurs voor het business model en de technische implementatie.

Reisbestemming

Dit doen we om studenten en bedrijven te enthousiasmeren over blockchain. En dan wel in een ontspannen, leuke setting waar je naast blockchain ook wat vriendschappen met andere studenten meeneemt. We streven naar diversiteit in achtergrond en opleiding, gender, skills en alle andere mooie zaken waarin we ons onderscheiden of uniek zijn.

Reisleiding

Wij voorzien in opdrachtgevers die het team coachen en inhoudelijke experts die je van voldoende blockchain en business model kennis voorzien om de dagen te doorlopen. Dus voorkennis is niet nodig. Een beetje lef en nieuwsgierigheid wel!

Waar is het?

We geven onze explorers een veilige haven in Het Ketelhuis bij De Gasfabriek in Deventer (25 minuten lopen vanaf het NS station) en vertrekken voor een spannend avontuur. We leveren informele en leuke ontmoetingen, ontwikkelen samen wat magie en gaan planet Blockchain een paar dagen koloniseren. We keren terug met nieuwe vriendschappen, een koffer vol verhalen en een goed toekomstplan. Het beste toekomstplan wint bovendien een mooie prijs.

Reisprogramma

Vrijdag 13 december

• Kennismaking tussen teams
  • Kennismaking met opdrachtgevers en inhoudelijke experts die tot je beschikking staan
  • Interactieve sessies over blockchain, business models inclusief tips & tricks over o.a. codetaal en handige modellen

Vanaf dan kun je tot aan 15 januari al de opdracht voorbereiden, enige vragen kun je via mail/chat/telefoon plaatsen bij de inhoudelijke experts.

Woensdag 15 januari

• Welkom van deelnemers en opdrachtgevers
  • Start workshop

Donderdag 16 januari

• Kans voor deelnemers om meningen van experts te horen
  • Eerste applicatie bouwen voor zover mogelijk

Vrijdag 17 januari

• Workshop tot 12.00 uur
  • Jurering en prijsuitreiking

Praktische (reis)informatie

Voor wie?
Studenten van Saxion en andere hogescholen in Nederland. Je kunt je individueel, als koppel of als team van drie inschrijven, wij vormen dan teams van 5-6 deelnemers die bestaan uit verschillende studierichtingen.

Wanneer?
Vrijdag 13 december 2019 is er een introductiedag. De Blockchain Challenge vindt plaats van 15-17 januari 2020.

Geen voorkennis nodig!
We hebben een dag ingeruimd om je bij te spijkeren, evenals een team van experts dat klaarstaat om inhoudelijke vragen vooraf en gedurende de hackathon te kunnen beantwoorden.

Catering?
Ja, wij regelen fruit en eten overdag, evenals drinken. Avondeten zul je vooralsnog zelf moeten plannen.

Slapen?
Moet je zeker doen. 😉 De Gasfabriek sluit echter in de avond, dus probeer een plek in de buurt te regelen voor overnachting.

Zijn er prijzen?
Jazeker! De jury zal de oplossingen van de teams enerzijds beoordelen op het Business Decentralized Canvas model, en anderzijds op de technische implementatie. Op de laatste dag worden er winnaars bekendgemaakt die hier het beste op scoren. Wát je kunt winnen, houden we nog even geheim. 😉

Aanmelden
Meld je voor 30 november aan. Let op, wees er snel bij. Er is plek voor maximaal 40 deelnemers.

Meer info of vragen?
Neem contact op met docent/onderzoeker Arthur Janse: a.j.c.janse@saxion.nl |
06 - 8369 1949.

• Ketelhuis, Zutphenseweg 6C (Business Innovatie Campus 'De Gasfabriek'), Deventer (Route en contact)