pexels

Health XR meetup

XR Lab, Ariersplein, Enschede

Op dinsdag 14 september 19:00-22:00 organiseert Saxion Ambient Intelligence samen met het XR lab een Health XR Meetup in Enschede, welke elke 10 weken wordt georganiseerd. De meetup wordt ingevuld door leerzame presentaties van professionals, onderzoekers en ontwikkelaars op het gebied van medical XR. Ervaar zelf de demo’s en breid je netwerk uit tijdens de borrel. Je bent van harte welkom!

Vanwege de nog geldende regels omtrent Covid is er fysiek ruimte voor maximaal 50 personen. De meetup ka ook online via de live-stream gevolgd worden.

Pexels

VR in de revalidatie
Een van de sprekers van deze avond is Maarten van den Broek, CCO van SyncVR Medical. Hij zal toelichten hoe VR ingezet kan worden bij de revalidatie van patiënten. SyncVR Medical richt zich op het verbeteren van de gezondheidszorg met Virtual Reality en is het grootste platform voor medische VR applicaties van Europa. Voorbeelden van VR toepassingen in de zorg zijn het tegengaan van pijn, angst en stress, training en educatie van medisch personeel en het ondersteunen bij beweging en revalidatie.

Virtual nature’s calling: de natuur komt naar je toe
Jan-Willem van ’t Klooster, managing director van het BMS Lab van Universiteit Twente, zal toelichten hoe hun Digital Nature pakket kan helpen bij het tegengaan van stress en eenzaamheid. Het BMS Lab is de technologie-katalysator voor gedragswetenschappen op de Universiteit Twente, waar deze ontwikkeling en andere innovaties in hardware, software, labfaciliteiten en knowhow worden ontwikkeld en aangeboden voor onderzoek en onderwijs.

Het trainen van verpleegtechnische vaardigheden in VR
Ook zorgverleners zelf kunnen baat hebben bij VR. Richard Evering, onderzoeker bij Saxion Technologie Health & Care, deelt zijn resultaten en ontwikkelingen van VR trainingen voor verpleegkundigen. Ook licht hij toe welke aspecten van belang zijn bij het overwegen van VR als trainingsoplossing.

pexel

19:00-20:30 – Welkom en presentaties
20:30-22:00 – Demo’s en borrel

Vraag een gratis EventBrite ticket aan via https://bit.ly/healthxr of de QR code