Diverse studenten en medewerkers van Saxion in gekleurde vakken
Student life

Vier diversiteit en inclusie op het Saxion Global Village Festival

Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

Tijdens het Global Village Festival komt de Saxion-gemeenschap samen om de diversiteit, inclusie en internationalisering van onze studenten, onze medewerkers en onze regionale en internationale relaties samen te vieren. Wil je graag je onbewuste vooroordelen ontdekken? Je carrière een kickstart geven door nuttige internationale competenties te leren? Wil je in contact komen met (inter)nationale talenten en professionals? Kom dan van maandag 6 t/m vrijdag 10 februari naar Deventer of Enschede voor diverse informatieve workshops en andere leuke activiteiten.

Een flinke dosis inspiratie

Het event draagt bij aan jouw internationale en interculturele competenties. Ook leer je omgaan met situaties rondom diversiteit, inclusie en vooroordelen. De opgedane kennis kun je goed gebruiken tijdens je studie, huidige baan of in de toekomst. Na afloop ga je met een flinke dosis inspiratie naar huis. We zien je daar!

Mensen slaan armen om elkaar geen, diversiteit

Verken het Global Village Festival!

Check het programma

Keynote speakers

Paralympisch zeiler Rolf Schrama sluit zich bij ons aan om met ons zijn zeldzame vorm van dwergsyndroom te delen en de uitdagingen die hij daardoor heeft moeten overwinnen. Geen doorsnee succesverhaal maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over hoe hij een verkeerde afslag nam, hoe hij gevaarlijke wateren betrad en hoe hij langzaam de controle over zijn leven terugkreeg. Nu zeilt hij de wereld over om deel te nemen aan de Paralympics.

Rick Brink is een vastberaden en succesvol persoon die weigert zich door zijn lichamelijke handicap te laten tegenhouden. In plaats daarvan erkent hij dat zijn handicap slechts een hulpmiddel is en geen belemmering om zijn doel te bereiken. Zijn jeugd en ervaringen hebben hem geleerd dat iedereen zijn eigen unieke talenten heeft en dat het aan iedereen is om die te ontdekken en te gebruiken. Hierdoor heeft Rick de gemeente Hardenberg kunnen sturen naar de meest toegankelijke gemeente van Nederland en is hij minister van Gehandicaptenzaken geworden bij de KRO-NCRV. Verder helpt hij hoogopgeleide jongeren met een arbeidsbeperking op weg naar een succesvolle toekomst.

Geen beperkingen, maar kansen!

Rick Brink

Global Village programma

We zijn enthousiast om het Global Village Festival programma met jou te delen!

Neem gauw een kijkje en zie wat we deze week in zowel Deventer als Enschede organiseren.

Daarnaast kun je het uitgebreide inhoudelijke programma gebruiken om een compleet beeld te krijgen van de workshops en activiteiten die we aanbieden. Wat past bij jou?

Meld je hier aan

Registreren voor workshops is vanaf nu mogelijk! Ben je geïnteresseerd in het Global Village Festival, vul dan uiterlijk vrijdag 3 februari het registratieformulier in. We raden je aan je zo snel mogelijk te registreren om zo je plaats te verzekeren bij de workshops waar je interesse in hebt.

Ook onze internationale partners vragen we het workshop registratieformulier in te vullen. Als je het partner registratieformulier dat de afgelopen weken online stond al ingevuld hebt, hoef je je in het workshop registratieformulier niet opnieuw aan te melden voor de partnerspecifieke momenten.

Wanneer je je geregistreerd hebt, vragen we je de workshop bij te wonen en op tijd aanwezig te zijn. Onze sprekers hebben tijd vrijgemaakt in hun drukke schema’s om deze workshops te kunnen geven.

Registreer je voor een workshop

Programma sociaal domein

Alle Saxion-academies binnen het sociale domein hebben samen met het Global Village Team een ochtendprogramma van workshops samengesteld die te maken hebben met het sociale domein en met diversiteit, inclusie en internationalisering. De workshops vinden plaats op woensdag 8 en donderdag 9 februari en zijn toegankelijk voor iedereen. Bekijk het programma hieronder en meld je nu aan om deel uit te maken van dit evenement!

Het is ons doel om een onvergetelijke ervaring te creëren voor de eerste editie van het Global Village Festival. Mocht je vragen of ideeën hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via globalvillage@saxion.nl.

Vragen over dit evenement

Saxion wil een organisatie zijn die de diversiteit, talenten en mogelijkheden van studenten en medewerkers maximaal benut, nu en in de toekomst. Een plek waar iedereen ertoe doet, waar iedereen dat ook zo beleeft, waar ieder zichzelf kan zijn en zich thuis voelt. Een cultuur creëren waarin we de overeenkomsten erkennen en verschillen omarmen, waarin geen plek is voor uitsluiting, oneerlijke behandeling of discriminatie.

Kijk voor meer informatie over Saxions inzet voor diversiteit en inclusie op saxion.nl/over-saxion/visie/diversiteit.

De vlaggenparade vindt maandagochtend plaats in zowel Deventer als Enschede. Tijdens de parade kun je je identiteit of een groep waartoe je behoort laten zien door trots een vlag te tonen. Of je nu de vlag van je thuisland wilt laten zien, of je lid bent van een studievereniging, een fantasy voetbalclub, een schaakclub, of de LGBTQ-vlag wilt hijsen, iedereen is welkom bij de parade!

Wil je meedoen, meld je dan bij de hal van Saxion Deventer of Ko Wierenga in Enschede. We vertrekken om 13.15 uur, zorg dat je op tijd bent en we ontvangen je daar graag.

Voor dit jaar is ons programma grotendeels gevuld. Mocht je echter nog ideeën hebben voor een workshop of activiteit die volgens jou past binnen het Global Village programma, laat het ons dan gerust weten via globalvillage@saxion.nl en we kunnen deze in gedachten houden voor de volgende editie van het Global Village Festival.

Interesse om tijdens de festivalweek een bijdrage te leveren als onderdeel van ons evenemententeam? Neem contact met ons op via de hierboven genoemde Global Village e-mail, en we kunnen bespreken op welke manier je deel kunt uitmaken van de Global Village organisatie.

Wil jij naast de workshops tijdens het Global Village Festival ook gewoon lekker feesten? Meld je dan nu aan voor ons feest op woensdag in het programma!

Zowel in Deventer als Enschede hebben we een feestlocatie voor jullie afgehuurd. Een toegangskaart kost €5 per persoon. Meld je hieronder aan voor de juiste locatie.

>> Ik meld me aan voor het feest in Deventer

>> Ik meld me aan voor het feest in Enschede

De toekomst van het onderwijs is hier, en wel in de vorm van E3UDRES2 - een netwerk van Europese instellingen voor hoger onderwijs die samen een multi-universitaire campus creëren. Deze multi-universitaire campus wil ambitieuze mensen samenbrengen en de sociale, ecologische en economische uitdagingen van vandaag aangaan, en tegelijk werken aan Suistainable Development Goals.

Benieuwd wat E3UDRES2 doet om de student van de toekomst voor te bereiden? Hoe een multi-universitaire campus je studie- of onderwijsactiviteiten zou kunnen beïnvloeden? Welke voordelen het biedt voor de ontwikkeling van (inter)nationaal talent en professionals? Dat kan allemaal tijdens het Global Village Festival!

Alle Global Village Festival gasten zijn welkom om deel te nemen aan het laatste evenement van het Erasmus+KA2 project Learn to Change – Collaborative Digital Storytelling for Sustainable Change. Dit evenement vindt plaats op woensdag 8 februari 2023. Het voorlopige programma vind je hieronder. Heb je interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met Katya Pushkarskaya: e.pushkarskaya@saxion.nl.

De Here or There Exchange Fair geeft jou de mogelijkheid om je opties in binnen- en buitenland te verkennen. Op zoek naar een studievereniging of leuke activiteit voor in je vrije tijd? Nieuwsgierig wat je mogelijkheden zijn in het buitenland voor een minor of stage? Of lijkt het je gewoon leuk om te netwerken onder het genot van een drankje en hapje? Mis dan niet de kans om je horizon te verbreden, en kom naar de Here or There Exchange Fair!

De Here or There Exchange Fair is woensdag 8 februari van 12.00-15.30 uur in de centrale hal in Deventer en Enschede. Registratie is niet nodig, kom gewoon gezellig langs!

Saxion werkt al 25 jaar samen met Vietnam! Tijdens ons '25 Years Experience Vietnam' kunnen studenten en medewerkers hun mogelijkheden ontdekken wanneer het aankomt op onderzoek en toegepast onderzoek in Vietnam. In de loop van 25 jaar is onze samenwerking met Vietnam steeds groter geworden. Van studenten die hun stage in Vietnam volgende en gezamenlijke onderwijsprogramma’s tot aan het organiseren van internationale conferenties en afstudeerstage, en gezamenlijk toegepast onderzoek doen. Kom naar onze workshop, deel je ervaringen, breid je netwerk uit, en ontdek je studie, onderwijs en onderzoeksmogelijkheden bij onze Vietnamese partnerinstelling! The inloopsessie vind dinsdag 7 februari plaats vanaf 14:00 tot en met 15:00 in het Harry Bannink theater (Saxion – Ko Wieringa) H0.10, in Enschede. Vervolgens zullen de seminars in dezelfde ruimte plaatsvinden vanaf 15:00 t/m 17:00. Je kan je inschrijven via het registratieformulier van Global Village!

Om een idee te krijgen van het '25 Years Experience Vietnam' programma, check hier de PDF

Maak kennis met het team

Afbeelding Justin Schoot.jpg

Justin Schoot

Project Leader Global Village

"Ik werk nu een half jaar bij International Office via het Corporate Traineeship programma van Saxion. Daarvoor heb ik International Hotel Management gestudeerd bij Saxion in Apeldoorn. Vanaf het moment dat ik hoorde over het Global Village-concept ben ik enthousiast om aan de slag te gaan met dit evenement. Nu we eindelijk van start zijn gegaan, kijk ik ernaar uit om deze onvergetelijke ervaring met jullie te delen!"

Afbeelding Marjolein Oudejans.jpg

Marjolein Oudejans

Coordinator Global Village Festival

"Ik ben vrij nieuw bij Saxion en maak deel uit van het team dat de Saxion INTRO organiseert. Toen mij werd verteld over het Global Village en waar het voor staat, was ik erg enthousiast om ook deel uit te maken van dit project. Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan met het Global Village Festival en al onze studenten, medewerkers en (inter)nationale relaties te laten zien hoe divers, inclusief en interessant onze Saxion-gemeenschap echt is!"

Afbeelding Tim Roosen.jpg

Tim Roosen

Coordinator Concept Global Village

"Ik ben de oorspronkelijke bedenker van het Global Village-concept, en ik ben hier om ervoor te zorgen dat de kernthema's en waarden van dat concept terugkomen in het Global Village Festival-DNA. Ik kijk ernaar uit om de diversiteit van Saxion te laten zien en ervaren en om onze Saxion-studenten te verbinden met wat de regio en het bedrijfsleven te bieden hebben."

Afbeelding Eveline Coenen.jpg

Eveline Coenen

Contact International Office

"Gedurende meerdere jaren heb ik verschillende projecten binnen Saxion begeleid en afgerond, met als meest recente Global Village. Voor dit team sla ik een brug tussen de doelstellingen van Global Village en de doelstellingen van International Office. Ik kijk uit naar het succes van Global Village en ben ervan overtuigd dat we studenten, onze medewerkers en onze partnerrelaties een ervaring kunnen bieden die ze zich nog jaren zullen herinneren."

  • Ko Wierenga, M.H. Tromplaan 28, Enschede

  • 6 februari 2023 - 08:00 tot 10 februari 2023 - 16:00

Gerelateerde artikelen

3 studenten werken samen aan een project Event

International Project Week 2023

6 februari 2023 Enschede Ko Wierenga
mohammed Onderwijs

Mensenrechtenactivist Mohammed deelt indrukwekkende lessen met studenten: ‘Niet voor te stellen dat het echt waar is’

10 december 2021
Video: Hannover Messe 2019 Onderwijs

Video: Hannover Messe 2019