Agenda

Dementiezorg in beweging

25.06  | 13.15 uur  | Saxion Deventer

Bewegen is goed voor mensen met dementie. Hoe kunt u hen stimuleren om in beweging te komen? Saxion, Solis en VU onderzochten het en hebben een beweegprogramma ontwikkeld. Symposium Dementiezorg in Beweging, 25 juni, Deventer. Met: prof. dr. Erik Scherder

Dementiezorg in beweging - illustratie

Het lectoraat Gezondheid en Bewegen van Saxion werkt samen met Solis Zorggroep en de afdeling klinische neuropsychologie van de VU om antwoorden te vinden op deze vraag. Intramuraal is een beweegprogramma opgezet bij Solis waarbij onderzocht is wat de effecten van dit programma zijn. Ook voor mensen met geheugenproblemen in de thuissituatie is een beweegprogramma met daaraan een onderzoek gestart waarbij de natuur (door Stichting IJssellandschap) en bewegen centraal staan.

Tijdens het Symposium Dementiezorg in Beweging neemt prof. dr. Erik Scherder u mee in de wereld van dementie en het effect wat muziek daarin heeft. Programmamanager drs. Susan Vrijkotte presenteert u de resultaten van het onderzoek Dementie in beweging bij Zorggroep Solis.

Workshops

In de twee workshoprondes wordt u meegenomen in hoe de recente inzichten van het effect van muziek en bewegen in de praktijk toegepast kunnen worden. U maakt kennis met verschillende beweegmogelijkheden die in de dagelijkse praktijk goed uitvoerbaar zijn. U krijgt meer inzicht in welke andere competenties er zijn nodig om dementerenden uit te nodigen en te stimuleren om te bewegen. En, hoe zet je een uniek programma op waarin bewegen en natuur met elkaar worden gecombineerd? Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van zo’n programma? Leer van de ervaringen uit de praktijk in deze workshop en ga naar huis met een geweldig beweegidee!

Er is bijzondere aandacht voor:

  • De effecten van muziek en bewegen
  • Hoe implementeer je een nieuwe werkwijze
  • De benodigde cultuurverandering

Praktisch

  • Datum: Donderdag 25 juni 2015
  • Tijdstip: Aanvang 13.15 uur
  • Locatie: Hogeschool Saxion, Handelskade 75, Deventer

Accreditatie

ADAP aangevraagd onder nr. 211456

V&VN en KNGF geaccrediteerd

Kosten

€ 149,- per deelnemer
€ 99,- voor leden V&VN, KNGF, NVFG en Ergotherapie Nederland
€ 75,- voor studenten en 2e deelnemer zelfde organisatie

Aanmelden

De inschrijving verloopt via de site van Zorggroep Solis. Op deze site vindt u ook uitgebreidere informatie over het symposium.

http://zorggroepsolis.nl/symposium-dementiezorg-in-beweging