Nieuwsberichten

Deventer krijgt 140 nieuwe studentenwoningen

12.03.2018

Al jaren is er een fiks tekort aan studentenkamers, maar nu is er goed nieuws voor Deventer studenten die dromen van een eigen stekkie. Studentenhuisverster DUWO heeft van de gemeente grond gekocht om daar 140 nieuwe studentenwoningen te realiseren.

Deventer krijgt 140 nieuwe studentenwoningen

Wil je ’s ochtends graag wat langer in bed liggen of van de Brink bijna rechtstreeks je bed in rollen? Houd dit project dan zeker in de gaten, want de nieuwe woningen worden gebouwd op de hoek van de Scheepvaartstraat en de Oostzeestraat. Voor Saxion-studenten een toplocatie: met de fiets verplaats je je binnen vijf minuten van je bureau naar de collegezaal en van de kroeg naar je bed.

De woningen zijn dan ook bedoeld om Deventer als studentenstad een flinke impuls te geven. “Het aantal opleidingen in Deventer groet, en daarmee groeit naar verwachting ook het aantal studenten. De bouw van de studentenwoningen, dicht bij Saxion, is een uitgelezen kans voor Deventer om zich te  ontwikkelen als echte studentenstad”, vertelt wethouder Jan Jaap Kolkman aan RTV Oost.