Eerste Enschedese nieuwjaarsreceptie op locatie bij Saxion

10.01.2018

De gemeente Enschede hield maandagavond de eerste nieuwjaarsreceptie op locatie. Die eer was aan Saxion, "Eén van de meest inspirerende locaties in de stad", volgens burgemeester Onno van Veldhuizen. Anka Mulder, de nieuwe bestuursvoorzitter, nam de goastok in ontvangst.

Gemeente nieuwjaarsreceptie bij Saxion

Uit de toespraak van de burgemeester:

"We gingen na de nieuwjaarsreceptie 2017 met de goastok (wandelstok) het jaar in op weg naar de ander en lieten de selfiestick thuis." [...]

Die goastok brengt ons nu naar Saxion voor de eerste innovatie van 2018: de nieuwjaarsreceptie van stad in de hogeschool. Eén van de meest inspirerende locaties in de stad.  Hier stond ooit het algemene ziekenhuis Ziekenzorg met op steenworp afstand, rondom het Ariensplein, het in 1914 geopende roomskatholieke Sint Josefziekenhuis, het latere Stadsmaten. Een stukje verderop, is het gloednieuwe MST gebouwd.

Op oale grond verrijst hier een stadscampus met betekenis voor de toekomst van de stad. Een inspirerende locatie voor studenten van heinde en verre waarbij Saxion een prominente rol vervult. We danken Saxion voor het gastvrije onthaal en dank ook aan de studenten van Saxion, ROC en UT die geholpen hebben met de organisatie van deze bijeenkomst. Daarnaast maak ik graag van de gelegenheid gebruik om de nieuwe bestuursvoorzitter Anka Mulder, hartelijk welkom te heten in onze stad en in Twente. Ik wil haar graag een eigen goastok aanreiken, op weg naar al die mensen en organisaties waarmee zij in haar nieuwe functie in gesprek zal gaan.

Anka Mulder, voorzitter College van BestuurAnka, je deed iets heel verstandigs

Anka, je deed iets heel verstandigs en bent, naar ik hoop, een echte trendsetter: jij ruilde Delft voor Twente! Een goed voorbeeld: wijs word je in het Oosten; als je slim bent. Hoe zorgen we er voor dat jouw goede voorbeeld navolging krijgt? Dat we een Enschede en een Twente creëren waar je niet om heen kunt? Daar zou ik het over willen hebben. Woar geet ‘t op an in tweedoezend achtteen?"

>> Lees de volledige toespraak op de site van de gemeente Enschede

>> Bekijk de foto's op Flickr

Foto's: BOtografie