Robocode-battle: wat is de beste strategie?

16.04.2018

Eerstejaars HBO-ICT studenten sluiten elk jaar het programmeerproject selectie af met een wedstrijd Robocode, een game waarbij de studentengroepen vier tankjes programmeren met een strategie en daarmee hopen de tegenstander te verslaan.

Robocode-battle: wat is de beste strategie?

Afgelopen donderdagmiddag was het tijd voor de battle.

De studentwerkomgeving in Enschede staat vol eerstejaars HBO-ICT studenten. Ze wachten, onder het genot van een drankje, op het vervolg van de Robocode-battle, want de twee halve finales worden dadelijk gestreden.  Twee docenten voorzien de wedstrijd spectaculair van commentaar. “Wat onze strategie is? Rijden en omcirkelen”, vertelt een van de studenten aan de commentatoren. En de strategie blijkt te werken, want het team wint en gaat door naar de finale.

De finale wordt gestreden tussen de Vrijheidsstrijders en The Village People, waarbij de Vrijheidsstrijders als winnaar uit de bus komen. Robbin Huurneman, Jef van Bentem en Jort ten Donkelaar stelden de strategie van het winnende Robocode-team op en zijn zeer tevreden met het resultaat.