Saxion-studenten en medewerkers presenteren nieuw type tillift

19.04.2017

Op 20 april presenteren Saxion-studenten en onderzoekers een nieuw type tillift voor de thuiszorg. De tillift is de concrete uitkomst van een ruim twee jaar durend project onder leiding van de Saxion-lectoraten Industrial Design en Mechatronica.

Tillift

Studenten van vijf verschillende opleidingen waren hierbij betrokken: Verpleegkunde, Gezondheid & Technologie, Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen. De tillift is een compact hulpmiddel, dat onder het bed van de gebruiker kan worden geschoven en is samen met producent Nieuwe Weme en leverancier JoyinCare ontwikkeld. De innovatieve tillift wordt in 2018 op de markt gebracht en is financieel mogelijk gemaakt door het Expertisecentrum TechforFuture.

>> Lees het volledige persbericht