Saxion-studenten presenteren slimme vindingen tijdens Smart Solutions Festival

12.01.2018

Dinsdagmiddag 16 januari zet Saxion haar deuren open voor de bevindingen van 500 studenten. Studententeams werkten een half jaar aan een opdracht voor een organisatie of bedrijf.

smart solutions festival

Het resultaat bestaat uit zeker 100 slimme creaties, ontwerpen, prototypes en onderzoeksresultaten. De slimme oplossingen lopen uiteen van een robot die kinderen in het onderwijs helpt om faalangst tegen te gaan tot een sterke kniebrace, gemaakt van zacht en soepel materiaal. Van drugslabs die kunnen worden opgespoord via afvalwater tot een externe borstprothese. Ook wordt 3D geprint met beton, metaal, textiel en zelfs levende cellen.

Samenwerking
Met de onderwijsmodule Smart Solutions Semester speelt Saxion in op de behoefte van bedrijven en organisaties om studenten op te leiden die in staat zijn om met andere vakgebieden samen te werken. Nationale en internationale studenten van tien opleidingen werken in één team samen aan actuele opdrachten uit de praktijk.

Voor de exacte tijd en het programma kijk op de website.