Nieuwsberichten

Solar Team Twente eindigt racedag een positie lager

11.10.2017

Het dondert en het bliksemt in Australië. Niet alleen de temperatuur is afgenomen, maar ook de wind is flink toegenomen. Na een inhaalactie van België is Twente uiteindelijk op de vierde positie geëindigd.

Solar Team Twente eindigt racedag een positie lager

Het Solar Team Twente kampte vandaag met name aan het begin van de dag met een behoorlijke zijwind die voor extra weerstand zorgt. Daarop besloten zij de snelheid iets te verlagen om te voorkomen dat er te veel energie werd gebruikt. Gelukkig viel er tijdens de race geen regen en klaarde het weer op gedurende de dag. Het team startte vandaag op positie nummer drie en hield die positie bijna de hele dag vast. Aan het einde van de racedag slaagde Punch Powertrain Solar Team (België) er in om langszij te komen. Twente eindigde de vierde racedag op de vierde plaats op enkele minuten afstand van het Belgische team.

Tijdstraf

Na de finish kreeg het team slecht nieuws. Ze moeten morgen een tijdstraf van een half uur uitdienen. “Dat is een enorme teleurstelling, zeker omdat de verschillen zo klein zijn”, vertelt teamleider Olivier Berghuis. Hij blijft positief: “We leggen er ons voor nu bij neer. We kunnen hier nu niets aan doen en proberen het achter ons te laten. Morgen hebben we – geluk bij een ongeluk – een half uur langer om ons paneel op te laden en gaan we er vol voor!"

>> Lees het volledige bericht op solarteam.nl

Foto: Patrick Ooms