Nieuwsberichten

Start inschrijving minoren vandaag

20.03.2017

Ga jij komend studiejaar (2017-2018) in kwartiel 1 en 2 een minor volgen? Schrijf je dan vanaf vandaag, 19.00 uur, in voor de minor van jouw keuze. Dit kan tot en met 31 mei.

Start inschrijving minoren vandaag

Houd er rekening mee dat voor sommige minoren een maximum aantal deelnemers geldt en dat deze daardoor snel vol zitten. Ga je een Saxion minor volgen in kwartiel 3 en 4 van het volgende studiejaar? Dan kun je je nu nog niet inschrijven. De inschrijving hiervoor start komend najaar.

Studeer je bij Saxion? Bekijk het interne minorenaanbod van Saxion

Op mijnsaxion.nl/minorenaanbod (alleen toegankelijk met een inlog) ontdek je het totale minorenaanbod van Saxion. Je vindt hier informatie over alle Saxionminoren, inclusief contactpersonen. Neem rechtstreeks contact met hen op als je meer wilt weten over een bepaalde minor. Inschrijven voor een Saxion minor doe je in Bison.

Studeer je niet bij Saxion? Bekijk het externe minorenaanbod van Saxion

Studeer je niet bij Saxion, maar heb je wel interesse in een minor bij ons? Saxion neemt deel aan het landelijke platform Kies op Maat. Dit houdt in dat verschillende hogescholen en universiteiten afspraken hebben gemaakt over het volgen van minoren bij elkaar. Een overzicht van de minoren bij Saxion vind je op kiesopmaat.nl

Wat is een minor?

Een minor is een verplicht half jaar onderwijs naar keuze, van 30 studiepunten (ects). Je volgt een minor na het halen van je propedeuse, meestal in het derde of vierde studiejaar van je bacheloropleiding. Een minor levert je nieuwe inzichten op en hiermee geef je een eigen kleur aan je studie. Dat is belangrijk als je later gaat solliciteren. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen. Met jouw minorkeuze laat je zien waar jouw interesses liggen.

Veel succes met het inschrijven voor een leuke minor!