Onze passie

Hospitality is de passie die ons allen - docenten, onderzoekers, onderzoeksassisten, lectoren en studenten - in het kenniscentrum verbindt. In het Kenniscentrum Hospitality staat praktijkgericht onderzoek centraal. Dat betekent kortgezegd dat er kennis ontwikkeld wordt die vervolgens toegepast wordt in de praktijk. Het vertrekpunt daarbij is hospitality. 

In de hospitality branche, maar ook daarbuiten, draait namelijk alles om gastvrijheid; zowel in de zakenwereld, in de reisbranche als in ziekenhuizen of hotels. Dat vraagt om denkers met daadkracht. Studenten die van aanpakken weten, een uitdaging niet uit de weg gaan en het verschil durven te maken. Dat leren wij onze studenten elke dag. Bijvoorbeeld door hen te koppelen aan organisaties en bedrijven die een onderzoeksvraag hebben. Studenten gaan daar dan mee aan de slag onder leiding van een onderzoeker of een lector. 

De kennis die zij daarbij opdoen, stroomt direct het onderwijs in en met de oplossingen helpen de studenten hun opdrachtgever. Kenniscirculatie noemen we dat. De onderzoeksagenda richt zich met name op bedrijfskundige vraagstukken in de dienstverlenende sector.