Student Mechatronica deeltijd in het Mechatronicalab bij Saxion

Robotica en Vision: je leert het bij de Parttime School

Deeltijd Hbo Bachelor
  Enschede, maandag 16:00-21:30 uur
Circa 20 uren per week

In state-of-the-art technologie worden mechanische, elektrische en informatiesystemen geïntegreerd ontworpen, waarbij hoge eisen worden gesteld aan precisie en optimalisering. Kies je bij demping van beweging voor een massa-veersysteem of kies je voor een elektrische oplossing? Hoe zorg je ervoor dat een 'drone' op de juiste positie komt en doet wat hij moet doen? Hoe zorg je ervoor dat in de medische robotica de mechanische kunstarm wordt aangestuurd? Dit soort vragen staat centraal in de opleiding Mechatronica, waarbij samenwerking met deskundigen uit de drie disciplines werktuigbouwkunde, elektrotechniek en besturingstechniek van cruciaal belang is.

Wat kun je straks?

  • Je kunt mechatronische systemen ontwerpen door alle betrokkenen bij het ontwerpproces te betrekken en hun eisen op elkaar af te stemmen.
  • Je kunt mechatronische systemen realiseren op basis van je kennis van deelgebieden die relevant zijn bij die realisatie.
  • Je bent in staat om nieuwe methoden en technieken op hun waarde te schatten bij zowel ontwerp als realisatie.
  • Je kunt zowel bij ontwerp als bij realisatie samenwerken met alle betrokken partijen.
  • Je kunt in projecten waar nodig de verbindende schakel zijn tussen de deskundigen van de onderliggende disciplines.

Weten of deze studie bij jou past?

Vraag een persoonlijk Studieadvies op maat aan!

Tijdens je studie

Het modulaire programma bestaat uit acht losse 'bouwstenen'. Elke bouwsteen duurt een half jaar dat bestaat uit twee kwartielen. Je kunt de bouwstenen apart volgen, of stapelen tot een complete bachelorgraad. Wanneer je de acht bouwstenen achter elkaar volgt kun je de bacheloropleiding in vier jaar afronden.

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om te kunnen beginnen met de deeltijdopleiding Mechatronica Parttime School, moet je aan de toelatingseisen van de betreffende opleiding voldoen. Bekijk welke vooropleiding, profiel en vakken je nodig hebt om toegelaten te worden tot de opleiding.

Meer over de toelatingseisen

Kosten

De hbo-opleiding Mechatronica in deeltijd bestaat uit acht bouwstenen, waarbij iedere bouwsteen een op zichzelf staand gedeelte van deze studie is van een half jaar. Voor iedere bouwsteen moet apart ingeschreven worden.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Carrièrekansen

Wanneer je alle acht certificaten hebt behaald, kun je deze certificaten inruilen voor het bachelordiploma Mechatronica. Je mag dan de internationale titel Bachelor of Science voeren. Daarmee kun je aan de slag in tal van functies, zoals requirements engineer, (systeem/technisch of concept)ontwerper, ontwikkelaar van prototypen, systeem tester, (deel)projectleider, consultant of onderzoeker.

Sebastiaan Eisink, student Mechatronica: ‘Ik kan nu weer verder in de techniek’

Hij wist dat zijn hart bij de techniek lag, maar het kwam er maar niet van hier echt werk van te maken. Tot hij naar de Open Avond Deeltijd ging. Hier kwam hij in gesprek met Werk en Vakmanschap, een organisatie die technische mensen (jongeren en zij-instromers) detacheert naar bedrijven. “Dankzij de samenwerking van Werk en Vakmanschap en Saxion Parttime School werd mij een leer- werkervaringsplek geboden. Ik werk sinds kort bij Total Automation in Hengelo, een technisch bedrijf waar ik word opgeleid tot plc-programmeur.“  Lees meer ervaringen van studenten