Administratieconsulent in gesprek met opdrachtgevers

Voor de professional die bedrijven verdergaand wil adviseren over de financiën

Deeltijd Hbo Post HBO
  Vrijdag (Enschede)
Circa 20 uren per week

De opleiding tot Accountant Administratieconsulent (AA) is verdeeld in een theoretische opleiding en een praktijkopleiding. Voor de theoretische opleiding hebben we twee varianten: een driejarige opleiding voor afgestudeerde bedrijfseconomen en SPD’ers en een opleiding van ruim één jaar voor accountants. In verband met de praktijkopleiding dient u werkzaam te zijn bij een accountantskantoor of organisatie die voldoet aan de eisen en voorwaarden die door de NBA gesteld zijn. De driejarige opleiding AA wordt geheel onder auspiciën van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA, voorheen NOvAA) uitgevoerd. Voor de éénjarige opleiding is er een samenwerkingsverband tussen diverse hogescholen, het AC-Scholenoverleg. Alle Postbachelor opleidingen accountancy staan onder toezicht van de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA).

Wat kun je straks?

• Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als assistent-accountant.
  • Na deze post-hbo-opleiding kun je je inschrijven in het accountantsregister en krijg je de titel AA.
Accountant-administratieconsulent geeft inzicht in de financiën van het bedrijf

Tijdens je studie

Door het volgen van deze opleiding krijg je inzicht in het zo optimaal inrichten van organisaties, zodat financiële risico's worden gekend én beheersd. Heb je je bachelor Accountancy, Bedrijfseconomie of SPD Compleet al in je bezit en wil je doorstuderen? Kies dan voor de post-hbo-opleiding Accountant-Administratieconsulent (AA).

Studie-inhoud

Toelatingseisen

Om de post-hbo-opleiding Accountant-Administratieconsulent (AA) te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van een bachelor in Accountancy, Bedrijfseconomie of SPD Compleet. Tijdens een intake-/kennismakingsgesprek adviseren we je graag over vrijstellingen, deficiënties enzovoort. Breng alle relevante diploma's en informatie mee, dan kunnen wij zorgen voor een traject op maat.

Meer over de toelatingseisen

Kijk op www.nba.nl voor meer informatie.

Meer over (eventuele extra) kosten

Na je studie

Beroepen in het Accountancy-werkveld

Zodra je bent afgestudeerd, kun je bijvoorbeeld aan de slag als assistent-accountant. In dat geval werk je in een team van (assistent-)accountants dat wordt aangestuurd door een ervaren collega. Je krijgt steeds meer verantwoordelijkheid. Wil je doorgroeien binnen een accountantskantoor? Dan is het noodzakelijk om door te studeren voor accountants-administratieconsulent (AA) of registeraccountant (RA). Je kunt gaan werken als:
• assistent-accountant bij een belastingadviesbureau;
• financieel analist bij een accountantskantoor;
• bedrijfsconsultant bij een belastingadviseur;
• of als controller bij een grote organisatie zoals een hogeschool.

Bij welke bedrijven kun je werken?

In eerste instantie word je bij de hbo-studie Accountancy opgeleid voor een functie bij een accountantsorganisatie. Je kunt ook aan de slag bij de overheid of in het bedrijfsleven.