Minor in the spotlights: Positieve Psychologie & Technologie

17.04.2019

Ben je gefascineerd door menselijk gedrag?

Positieve Psychologie kijkt op een nieuwe manier naar menselijk gedrag, door zich te richten op het versterken van effectieve gedragspatronen, kennis en emoties en niet op de behandeling van ziektes en stoornissen. De minor ‘Positieve Psychologie & Technologie’ slaat een brug tussen technologie en psychologie. "Razend interessant, zegt student Jeffrey Braak: ‘Je ontdekt een wereld aan mogelijkheden voor ons werkveld."

Technologie en psychologie krijgen steeds meer met elkaar te maken. Zo kunnen nieuwe technologieën cognitieve gedragstherapie ondersteunen en kunnen technologen veel betere toepassingen maken als ze psychologische kennis verwerken in bijvoorbeeld de ‘look and feel’ van toepassingen. In de minor ‘Positieve Psychologie & Technologie’ ontdekken studenten waar mogelijkheden liggen en hoe je deze mogelijkheden benut. Jeffrey Braak volgde de minor: “Ik vond het razend interessant. Je maakt kennis met de laatste ontwikkelingen, je maakt in opdrachten gebruik van veel nieuwe technologieën en je wordt stevig aan het denken gezet. Zo moest ik een paper schrijven over of en hoe we cyborgs kunnen tegenkomen in de toekomst. Klinkt als science fiction, maar we blijken al een flink eind op weg te zijn.”

In de minor is veel ruimte voor ‘doen’ ingeruimd. Jeffrey: “In de praktijkopdrachten ontwikkelden medestudenten bijvoorbeeld een app waarbij de werking van het brein centraal staat bij de bediening. Met deze informatie kun je beter inspelen op de behoeftes van gebruikers. Door zelf aan de slag te gaan, leer je veel meer over hoe je de interactie kunt optimaliseren.”
Jeffrey vindt de minor een aanrader: “Technologie gaat een steeds belangrijkere rol spelen. Ook in ons werkveld. Met deze minor bereid je je daar op voor en ontwikkel je je eigen visie op die rol. Dat kan alleen maar in je voordeel uitpakken.”

Meer weten?
Lees meer over de minor Positieve Psychologie & Technologie of neem contact op met een van de minorcontactpersonen.

Digitaal oriënteren op het minorenaanbod
Op deze site ontdek je het totale minorenaanbod van Saxion. In de minorenkiezer vind je informatie over alle Saxionminoren, inclusief contactpersonen. Neem rechtstreeks contact met ze op voor vragen en meer informatie. Aanmelden kan tot 31 mei via Bison of op deze site.