Agenda

Minor in the spotlights: Zorg en Welzijn in beweging

06.05.2019

Iedereen kent ze wel, van die situaties waarvan iedereen het er over eens is dat er iets moet veranderen, maar wát er moet veranderen, daar verschillen de meningen over.

Verschillende betrokkenen vanuit verschillende rollen oordelen hier anders over. Een gevolg kan zijn dat die problemen niet aangepakt worden en ‘door blijven etteren’. In de minor Zorg en Welzijn in beweging ga jij zulke ingewikkelde problemen aanpakken in jouw eigen stage- of werksituatie.

Wat leer je?

Je leert in de minor dergelijke situaties te herkennen, te erkennen en gaat er mee aan de slag. Niet zozeer om ze op te lossen, maar wel om samen met betrokkenen op een methodische manier aan verbeteringen te werken. Zo leer je in de minor niet alleen overstijgend naar jouw organisatie te kijken, je leert ook gebruik te maken van elkaars expertise om tot een betere praktijkuitvoering te komen. Daarbij leer je ondernemend te zijn, initiatief te nemen en over de grenzen van je eigen vakgebied te denken en handelen. Wil je een minor waarin je vooral verbredend én praktijkgericht met ontwikkelingen in zorg en welzijn aan de slag gaat, meld je dan aan voor Zorg en Welzijn in beweging.

Review

Een student vertelt wat de meerwaarde van deze minor was voor hem: “De verscherpte kritische blik die ik gedurende de minor heb ontwikkeld, helpt mij in mijn dagelijks werk om documenten goed te analyseren en te voorzien van goed onderbouwde feedback. Daarnaast heb ik geleerd dat er veel verschillende belangen, meningen en emoties zijn waarmee je rekening moet houden als je veranderingen wilt doorvoeren. Ik heb ook geleerd om efficiënter en effectiever te werken. Voor mij werkt het om grote en/of ingrijpende veranderingen op te delen in kleinere ‘brokken’. Zo hou je de helicopterview maar ligt de focus meer op het proces dan op het uiteindelijke resultaat. Je blijft dan flexibel en adaptief, iets wat wenselijk is binnen het sociale domein want niks is immers zo veranderlijk als de zorg.”

Contact

Interesse? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Pim Stegen: w.a.stegen@saxion.nl | 06 - 3740 2217.

Digitaal oriënteren op het minorenaanbod

Op deze site ontdek je het totale minorenaanbod van Saxion. Via de minorenkiezer vind je informatie over alle Saxionminoren, inclusief contactpersonen. Neem rechtstreeks contact met ze op voor vragen en meer informatie. Aanmelden kan tot 31 mei 2019 via Bison of deze site.