Hoe rond ik mijn minor af?

Hoe je je minor afrondt, is afhankelijk van waar je studeert.

• Studeer je bij Saxion?
    Als je een minor hebt gevolgd binnen Saxion, staan de minor en de bijbehorende toetsen op het supplement van het getuigschrift als je bent afgestudeerd. Je ontvangt geen apart certificaat. Heb je een minor gevolgd bij een andere hogeschool of universiteit, dan staat er op je getuigschrift ‘Minor bij een andere instelling’. Heb je zelf een vrije minor samengesteld? Dan wordt de minor vermeld als ‘Vrije minor’. Tip: vraag zelf om een aanbeveling bij de onderwijsinstelling / organisatie, zodat je kunt laten zien wat je hebt gedaan voor je minor.

• Studeer je elders maar volg je je minor bij Saxion?
    Als je bij een andere onderwijsinstelling studeert en jij je minor bij Saxion volgt dan wil je misschien weten hoe je je cijfers overbrengt naar je eigen onderwijsinstelling. Als je je minor met succes hebt afgerond, zorgt Saxion ervoor dat je een certificaat ontvangt. Dit certificaat lever je in bij de examencommissie van je eigen opleiding, die zet de minor op jouw lijst.